Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Pěšky/cyklo mezi Štúrovem a Szobem

Diskusná téma Pěšky/cyklo mezi Štúrovem a Szobem

Dá se přejít po železničních mostech přes Ipeľ a Hron?

Jjano

Aha, jasne, chápem. V takom prípade máš pravdu.

Podľa mapy ide z Nány nejaký Želiarsky kanál a zdá sa, že popri ňom by sa dalo prejsť až na cestu do Kamenice

Rdbb

jjano: Nána preto, že z kontextu predpokladám ako východziu štúrovskú žst., z nej je hlav. cesta na Kamenicu značnou okľukou. Len som to neuviedol v danej vete ako neskôr. Ak z mesta, jednoznačne priamejšie priamo po hlav. ceste na Kamenicu.

Dbart

ja som ten most cez Hron riskol, tlačil som bicykel, ale mal som veľmi nepríjemný pocit. Nestojí to za to.

V rámci letnej dovolenky som si spravil okruh dolu cez Vysegrad, kompou do Nagymarosu a potom hore nazad. Jediný problém bol, že som si v bankomate v Domos vybral až 1000 !!! forintov. Vo Vyšegráde som si kúpil v potravinách malý ľadový čaj, kým som čakal na kompu a potom som nemal dosť peňazí na lístok pre jednu osobu s bicyklom :D .
Darmo som ponúkal € . Nakoniec som tej pokladničke bachol na pult všetky forinty aj z dákym 2€, nech už mi dá ten lístok.

cesta späť je luxusný samostatný cyklochodník.

Celkovo je ten kút sveta veľmi krásny a zaujímavý a ja ho rád spoznávam motivovaný na základe článkov z hikingu.sk

Jjano

Cez Nánu netreba ísť, zo Štúrova vedie do Kamenice priama cesta. Nána je mimo trasy.

Rdbb

Cez Hron od Štúrova iste len po št. ceste cez Nánu a Kamenicu n. Hr. (i s cca 4 km naviac), lebo nakoniec aj značná časť želez. trasy nemá žiadnu súbežnú cestu či hrádzu, je na vyššom násype s pásom luž. lesa okolo. To ďalej k Ipľu sa súbežne mimoúrovňovo kľukatí najprv št. cesta a potom spevnená popri chatkách.

Cez Ipeľ však ani iná alternatíva ako želez. most nie je.

Busy až na Chľabu jazdia celkom slušne, len nie predpoludním a cez víkend 4/deň, viac iba na Kamenicu. A klasika - iba niektoré ako tak od/k EC, no aspoň zo štúrov. žst.

(osob. jazdia iba EC v takte grafikonu 2 hod, plus 2x po 1 hod., dá sa odsledovať; je tam max. 120 km/h; no zákl. problém sú cargá a manipul. či i prac. vlaky, tiež nie je ich moc, ale grafikon, nech je trať 2-koľaj... plus vyššie uvedené o samotnej trase)

Jjano

Po moste cez Hron sa peši prejsť nesmie, nie je tam lávka. A ani by som neodporúčal prechádzať po koľajisku, rýchliky tam pália fakt rýchlo.

Most cez Ipeľ má lávku, ako už bolo povedané. Išiel som tade veľakrát.

Ak ideš na bicykli, tak Chľaba - Štúrovo je v pohode po ceste cez Kamenicu nad Hronom. Navyše cesta medzi Chľabou a Kamenicou je pekná, sú pri nej pekné pláže Dunaja.

Skriatok

Ahoj MirekZv

NA Ipelskom moste je normálná oddelená lávka. Vid. foto. Vela ludi to pouziva.
Na moste cez Hron som nesiel. Co som pozeral nedávno na fotkách, tam ziadná lávka nie je. Bicykel by som tam ja osobne nerád tahal. Chodia tam medzinárodné vlaky.

MirekZv

Ale lávka je jen na mostu přes Ipeľ, že? Což by mi stačilo, Chľaba-Štúrovo stejně bude asi lepší bus.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov