Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické topánky Asolo Fandango DUO GV

Diskusná téma K článku: Turistické topánky Asolo Fandango DUO GV

Celokožené nepremokavé turistické topánky sú svätým grálom tradičnej turistiky. Celokožená konštrukcia s minimom švov sa spája s trvácnosťou a odolnosťou. Jednak nikto nemá chuť pravidelne míňať peniaze na nové topánky a jednak sa málokomu chce lúčiť so svojimi dlhými túrami vytvarovanými pohodlnými bačkorkami. Preto výrobcovia tento prístup aplikujú takmer v každej kategórii turistickej obuvi. Asolo Fandango GV je zástupca tohto prístupu v kategórii B.

Peter61

Keď fúka, vložky priložím kameňom alebo vibramkou. Tak lepšie schnú topánky aj vložky.Vyberám aj po "túre" 5 h na Lysú stráž. Susedov nasere, že sme sa zasa boli preluftovať.
V našej rodine máme tradíciu popísať fixkou rub vložky, najmä aby sa nemenili oranžové 38 s oranžovými 40.
Btw. ľudia si mýlia sušenie so skladovaním a divia sa, že majú mokré topánky, vložky aj šnúrky.

Lubo

Ja davam vlozky takto, lebo sa mi nestratia, neodfukne ich a ani nepomiesaju s inymi.
Macal som ich (nedobrovolne) viac nez mi bolo mile :-).

Peter61

Hm, síce neviem, koľko si ich máčal vo vode, ale dobre vydržali.
Čo sa týka sušenia, ja som za "vložky von !".

Lubo

Neimpregnoval som ich zatial.
Vystrcene vlozky sa susia pocas pauzy.

Peter61

Lubo :
. čím si mpregnoval zvršok?

  • 4.foto : prečo sú vložky strčené do topánok ?
Lubo

Absolvoval som cca 130 km tyzdenny trek v Laponsku (cast Kungsleden) v tychto topankach a ukazali sa ako skvely vyber. Vela prsalo, snezilo, aj pekne bolo. Boli kamene, mocariny, hlina, korene aj strkovy podklad. Nepremokli ani raz a bolo v nich akuratne teplo. Ich tuhsi spodok a makksi komin boli idealne na svedske podmienky. Otlak som schytal medzi prstami az posledny den, ked sme s Phalikem rychlo masirovali s vidiou sauny do Kvikkjokku a vlhke ponozky som nevymenil za suche.
Celkovo velka spokojnost.

Peter61

Lubo :
never change the winnig team.
Som stará konzerva, nie som svojprávny pri skúšaní topánok. Už som tu popisoval svoju Salewácku anabázu, pre pobavenie:

  • kúpil som si v. 42,5 MTN Trainer mid

  • po 2 túrach ( Gerlach, Štrbský š.) som tu vypísal inzerát

  • kúpil som v. 43, teraz pôjdu na 2. rekondičný pobyt do restday

  • predminulé leto som si kúpil nízke Salewy MTN Trainer, bez skúšania, bez zaváhania ."Promo" v Šamoríne za 83 miestnych tugrikov
    Vlado, o výmene salewáckych podrážok som písel preto, že radsšj by som na Tvojom mieste menil podrážku alebo kúpil rovnaký model. IMHO je vec Vibramu , aké podrážky dá výrobcom a aké do servisom. Ak je guma mäkká, lpešie drží na skale a skôr sa opotrebuje. Tvrdú gumu by som bral možno iba do blata.

Lubo

Ak ti sadli Asolo, vezmi tvrdší model od nich. Tvar kopyta je u každého výrobcu iné. Nemecké značky (t.j. Hanwag aj Lowa) zvyknú mať širšiu pätu ako talianske (napr. Asolo). Tvrdší je napr. model Sasslong:
hiking.sk/…/trekkingove_topan…

Voldemort

@Peter61 no trochu som pogooglil a kedze chcem klasiku tak si pojdem vybrat medzi Hanwag Alaska a Lowa Tibet, ktora lepsie sadne tak tu zoberiem. Obe by mali mat B/C podrazku s vyssou trvrdostou

Voldemort

Asolo Fandango vlastnim uz 3 roky a su fakt pohodlne, co sa tyka komfortu a kvality tak na ne nedam dopustit. Vadi mi len ta makka podrazka, jednu som uz predral a ta nova po 300km vyzera tiez riadne opouzivane. Viete mi poradit nejake ine topanky s vyssou tuhostou podrazky?

Pf69

Zas reklama ! Osobne Asolo uz ani zadarmo!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma