Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ponitrianska magistrála (Handlová – Nitra)

Ade.e

Tomka, ale ja nevravim, ze moj nazor je ten spravny alebo skaly su nizsej estetickej hodnoty ako hole, luky. Ja to respektujem, kto sa co komu paci. Len som povedal svoj nazor na tieto pohoria, ktore kedze su zalesnene, tak ma az tak nenadchynaju ako tie ktore su holnate, ci lucnatolesnate. Vsetko je ok.:D

Pavel Forgáč

Tento článok bol venovaný čisto Ponitrianskej magistrále a preto som samozrejme nemohol spomenúť všetky krásy týchto pohorí (napr. Buchlov, Žarnov, Malý Grič, Veľký Lysec, Kostolík svätého Juraja atď..). Nato by bol potrebný samostatný článok pre každé pohorie. Tento rok som navštívil takmer všetky pohoria na Slovensku okrem pár na východe. Musím povedať, že v každom som našiel niečo pekné. Samozrejme nie každý kopec môže byť monumentálny, ako Kriváň. Ale aj tak môže byť výhľad a celý zážitok lepší aj na malom neznámom kopčeku učupenom v nie príliš navštevovanom pohorí. A tie asfaltky a holoruby sú charakteristická črta toho pohoria. Keby máme všade Kráľove hole, Ostredky a Rozsutce, tak by to nebolo vôbec zaujímavé. Ten kto nešiel niekoľko dní v blate a daždi nevie aká je to radosť, keď uvidíte na časti trasy kus asfaltu :) .

Daulagiri

Keďže Vtáčnik je moje domáce pohorie tiež by som niekedy chcel dať Ponitriansku magistrálu. Viem že ako celok určite nie je až tak zaujímavá, ako iné, ale krásne miesta tam sú. Tak ako v každom pohorí.

Čo sa týka jednotlivých pohorí, v Tribeči som nebol, ale Vtáčnik poznám pomerne dobre. V podstate lesy sú tam v drvivej väčšine fádne (jedna z výnimiek je ozaj nádherný prales medzi Vtáčnikom a Malou Homôľkou). Ale to čo je tu zaujímavé sú rôzne bralá i keď často ukryté v lesoch. Ale každý sme z istého pohľadu patrioti a za naj hory často považujeme tie domáce. A tak je to správne a tak to má byť.

Martin knor

Volakedy velmi davno, ked sa otvarala hrebenovka Tribeca, som tam siel nadhernym jasenovym lesom. Taky les som uz neskor inde nevidel.

Henovi sa pacia lazy. Keby sa bol vo Vtacniku pozriet na Ivanov salas...

Mnicky

Pridal som na boudy.info zopar dalsich lokalit na prespanie v Tribeci: boudy.info/hledat.php?txt=cz&… - ako sa pise i v tomto clanku, peknych miest na prespanie tu moc nie je, ale nejake pristresky sa predsalen najdu, ak clovek vie kde hladat :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum