Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dobrovodský kras

Diskusná téma K článku: Dobrovodský kras

Vo svojich článkoch sa snažím písať hlavne o zaujímavých miestach v širšom okolí Zvolena. Samozrejme, chodíme aj do vzdialenejších pohorí, ale myslím si, že o nich by mali písať hlavne domáci turisti. Pri našom táraní sa po Malých Karpatoch sme však objavili zaistený chodník, o ktorom som nenašla zmienku na Hikingu, a tak som sa rozhodla o ňom napísať. Ale tiež preto, že túra sa mi veľmi páčila.

Michal Michal Michal

Pani alebo slečna Iwanna slovo háveď som prevzal od
Autora príspevku pod. Čítanie z pochopením a nie len posledného komentu poprosím. Ďakujem

Iwanna

Michal, v prvom rade plnu zodpovednost za vsetky dosledky osadenia tych retazi nesu ti, ktori to iniciovali, realizovali a schvalili. Ak tie retaze nie su urcene verejnosti na "bezne, kazdodenne pouzivanie", tak ste podla mna zlyhali urcite vy realizatori, a zrejme aj urady, a to prave vo veci absentujucej "informacnej cedule". Pretoze prave z tohto dovodu je verim spravne, ze existenciu daneho chodnika s retazami autorka clanku opisala ako "zaisteny chodnit". Lubove poburenie je z mojej strany na mieste, pretoze v Tvojom prispevku absentovali aj empatia k autorke clanku, a aj pochopenie zmyslu beznej sekcie tohto webu. Napisal si to tak, akoby islo o nejake promo v sekcii DETI.hiking.sk. Tiez podla mna slova ako "háveď" nie su vhodne v pisomnej forme :)

Michal Michal Michal

Uff takéto pobúrenie som nečakal, no ide o to ze sme tam už viackrat zažili situácie z ktorých nám nebolo zrovna dvakrát dobre, pár ľudí sa dostalo do polovičky komína a ďalej nič, bolo ich treba dať dole, a ďalej mamičky a oteckovia s malými deťmi je ďalšia epizóda + keškári ktory tam hľadali kešku. Osadením tabuľky sa toho veľa nevyrieši stále je tam dáka morálna zodpovednosť za toto "dielo" a úrazy na ňom. Nie je úplne vhodné označiť to ako odistený chodník pretože to nieje ani chodník ani odisteny... K Hávedi sa vyjadrovať nebudem už dlhé roky roky sa snažíme s miestnymi udržiavať dobré vztahy, a mame snahu nejak koexistovat aj s poľovníkmi aj majiteľmi pozemkov a taktiež v neposlednom rade s ochranou prírody SR co tiež nebýva najľahšie...

Martin knor

Bol som sa tam pozriet v zime pred 2 rokmi a co sa pamatam, teren je tam kdesi na urovni 1, mozno za mokra 2-. Pokojne to zelezo stiahnite, pre vacsinu turistov je zbytocne.

Lubo

Michal Michal Michal, ze kedajaki polovnici a ina haved nas turistov neznasa a zo "svojich" miest by nas najradsej vyhnali a preto chodia aj sem vyplakavat, aby sme davali prec zverejneny obsah, na to sme si zvykli. Ale ze horolezeci budu turistov vyhanat? To kua, kde sme! V horach posobime spolocne – bojujeme spolocne vyzvy, slapeme rovnake chodinky, spime na tych istych chatach, mnohi z nas sa venuju obom cinnostiam.

Pokial vam lezi na srdci bezpecnost, osadte informacnu tabulku. Ak je bezpecnost len zamienka, chod vies kam.

Michal Michal Michal

Zdravím, chcel by som pekne poprosiť o zmazanie a ďalšie nezverejnovanie odisteného chodníku pod skalami, nakoľko to nie je záležitosť pre turistov, mame to ako horolezci uľahčenie k vystupovemu komínu keď chodíme preistovať lezecké trasy. Veľa ľudí sa nevie v takomto teréne pohybovať, a teda hrozí pomerne veľké riziko úrazu. Nieje to určené na každodenné používanie a slúži nám to len ako výpomoc pri nelahkom kroku, keď máme na sebe "zavesený" materiál v rádoch niekoľko kg. Nie na vešanie sa tam. Boli by sme neradi nútený tieto retiazky demontovať lebo nám naozaj pomáhajú.
Ďakujem za porozumenie ????

Martin knor

Tak som sa tam bol dnes pozriet. Viac sa mi pacili brala kus dalej, to zrejme budu tie Milkine veze. Ked nebude zima, stalo by za to prejst sa tym hrebienkom.

Martin knor

Pekne. Nemam to daleko, ale prv sa pojdem pozriet opat na Certovu pec.

Tomka

Vladvlad, tomass715
Ďakujem za doplnenie - potešilo.
Ja verím, že sa tam určite ešte vrátim.

Tomass715

Skalný zárez za kostolom je miestnymi nazývaný "Ajšnit", z pôv. Nem. einschnitt. Kus koľajnice tam pribudol nedávno, pravdepodobne zásluhou nejakého nadšenca. Koľajnice pôvodne ležali zhruba o dva metre nižšie. Po nevyužívaní železničky a následnom rozkradnutý koľajníc, Ajšnit postihol osud smetiska. Na odpadkoch je navážka zeminy.

Vladvlad

Veľmi príjemný článok.
Podľa názvu som najprv myslel, že to bude o jaskyniach :)

K poznámke pod článkom. Všetko bolo správne pomenované, Kamenný aj Schovávací stok. Lúky pod Bachárkou sú známejšie pod jednoduchým pomenovaním, "Pod skalkami".
Pod hradom je podobný skalný zárez úzkokoľajky ako priamo v obci-Lalkova skala.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma