Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zbojnícka brána.

Tomka

Nie, ten sme ani nehľadali.
Toto už bolo na konci mimoriadne náročnej túry a čakal nás ešte večerný program.
Ale do Haligoviek sa vždy radi vrátime.

Dzakomoo

Danka ten zoznam mám a škoda že v ňom nie sú aj súradnice. čo sa týka Tunela pod Zbojníckou bránou, ten ste našli? mne sa to zatiaľ nepodarilo, aj keď mi orientačný návod aj s fotkou dal tuto jeden hikingáč.

Tomka

Lukáš
Vraj aby som nedopadla ako Mgr. Danko, mám uviesť zdroj.
Podľa Zdenka Hochmutha /"Krasové územia a jaskyne Slovenska"/ je skalná brána pod Zbojníckou jaskyňou nazývaná Zbojnícka brána, evidovanou jaskyňou Tunel pod Zbojníckou jaskyňou a pravdepodobne sa jedná o tunelovitý fragment jaskynnej chodby.
V zozname jaskýň SSJ sa nachádza pod položkou 2222, má dĺžku 4 metre a je charakterizovaná ako zlomovo-krózny fragment jaskyne.

Martin knor

Lukas, bol som tam pred 2 tyzdnami s kolegom. Brana je v dolnej castu kuloara a v hornej je jaskyna (strop sa zbortil a tak vzniklo kuloar). Ono to vypada ako puklina, ale ked do nej vojdes, je to paradna jaskyna s 3 okienkami (+ vchodom).

Dzakomoo

Danka zaujímalo by ma, odkiaľ máš informáciu, že to bol portál jaskyne. pár metrov severnejšie je skutočne v zemi puklina, ale tá má rozmery len pár desiatok cm.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma