Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rastie spoločenská objednávka pre ochranu prírody

Diskusná téma K článku: Rastie spoločenská objednávka pre ochranu prírody

Študoval biológiu, v minulosti pôsobil v Greenpeace, ActionAid, Four Paws a aktuálne je na voľnej nohe ako konzultant pre environmentálne kampane. Je spoluzakladateľom strany Progresívne Slovensko a člen jej predsedníctva. Rozprávali sme sa s ním o dôvodoch vstupu do politiky, čo by v nej chcel dokázať v oblasti životného prostredia, čo si myslí o aktuálnom stave ochrany prírody a aké je v nej miesto pre outdoorové aktivity. Martin Hojsík.

PaliT

Som zvedavý na debatu. Za seba poviem, že aj keď sa stotožňujem s vačšinou prezentovaných názorov, ja sám by som to nepovažoval za dostatočný dôvod, aby som volil PS (ľavičiarstvo a ex-SDĽ zakladateľa). Čím opäť naznačujem, že pre každého voliča ide vždy o celú škálu tém a postojov, podľa ktorých sa rozhoduje.

Som rád, že sú strany, ktoré sa venujú tejto problematike, a že takíto ľudia dostávajú na Hikingu priestor. Aj keď pripúšťam, že to môže vyvolávať vášne. Vedel by som aj povedať, ktoré 2-3 strany by som tu neuvítal (ani neviem o tom, že by mali nejakú agendu a tváre, ktoré by sa venovali environmentalistike, či problémom pohybu v horách).

Idem si kúpiť pukance v tušení, čo sa pod týmto článkom môže rozpútať. ;)

Cvoci

Asi tím, že skialpuje, jeho názory více odpovídají turistům trekařům, horolezcům. Nebo se aspoň snaží ukázat, že na ně slyší. Např. uzavírat podle potřeby a ne podle data, pohyb za předem daných podmínek mimo značku... Jako vcelku jooo.

Tomka

Snáď sa konečne otázky ochrany prírody /a nielen ochrany/, začnú riešiť aj na pôde parlamentu /a snáď aj vlády/ a nielen na ulici či FB.
A tak trochu mi je jedno či to bude pravicová, alebo ľavicová strana. Hlavne aby presadzovala myšlienku, že do prírody patria turisti a nie developeri a ekonomické záujmy.
Kedysi som bola "nadšenou" voličkou Strany zelených - a kde sú teraz?!
Ako hovoril starý otec: "Politika je panské huncútstvo"!

Rc1

Asi by to nemalo byt v rubrike rozhovor skor by som to dal do rubriky politicka inzercia. zrejme za celkom lacny peniaz ked si clovek pozrie ake obnosy tato strana tlaci do svojej prezentacie inde.
Tomka takychto ludi s podobnymi temami mali vo svojich predvolebnych sluboch uz aj ine strany ale po volbach sa situacia vzdy meni. Najma ak musi strana dohanat to na co minula v predvolebnej kampani. Toto je jednoducho politika. Nikdy nebola a nikdy nebude cista. Ich sposob boja mi velmi silno pripomina inu lavicovu stranu proti ktorej bojuju. Aj tam boli v jej pociatkoch ludia ktori sa presadzovali v otazke ochrany zivotneho prostredia a ako to dopadlo. Netreba mat uluzie kde sa tocia velke peniaze tak sa vzdy zbiehaju supy. vzdy

Fangorn

pomoooooc, konečne Balážov článok klesá do histórie a diskusia tiež a máme tu ďalšieho. Mením priamy odkaz rovno na mapy.hiking.sk, aby som toto nemusel vidieť a čítať. a to sú voľby ešte ďalekoooooo

Sona

My inzerciu oznacujeme. Toto je publicistika suvisiaca s tematickym zameranim nasho magazinu.

Jjano

Rc1, tak naschvál, ktoré iné strany mali takýchto ľudí s podobnými témami?

A ešte k supom: nič nie je čierno biele. Súhlasím, že väčšina ľudí ide do politiky kvôli peniazom a moci. V prípade Erika Baláža a Martina Hojsíka si sa však netrafil. Obaja majú 15-20 ročný track record v environmentálnom hnutí, poznám ich oboch už dlhé predlhé roky a ich doterajšia činnosť veľmi jasne ukazuje, že do politiky nejdú kvôli peniazom. Kiežby čo najviac takých ľudí išlo do politiky.

Fizik

Politické strany využívajú ľudí ako Baláž alebo Hojsík len na nárast preferencií. Podobne to robia aj s úspešnými športovcami alebo umelcami.

Rc1

jjano strana siet mala pred poslednymi volbami vo volebnom programe dost obsiahly program ohladu ochrany zivotneho prostredia aziskala nim vela volicov ktory im davali hlas prave z toho dovodu. sam poznam viacerych. pamatam si este z ich prezentacii ze tie programy tvorili a stali v strane za nimi aj ludia z enviro oblasti ktori sa aj dobrovolne aktivizuju v tejto oblasti. nato ako to dopadlo po volbach si hadam pamata este kazdy aj ked mne sa zda ze mnohi akosi poslabsie. a aku mala tato strana spolu so stranou most ulohu pri tvorbe sucasnej vlady hadam tiez netreba vysvetlovat. a neviem ci si autori vsimli ale v oboch inzerovanych stranach su v predsednictve ludia ktori boli v predsednictve strany siet ci most vtedy a aj im mozeme podakovat za to kto nam tu teraz vladne. lenze ludia prisil rychlo zabudaju a letia na bombasticke reklamy

Jjano

Pamätám si, ako dopadla strana sieť, ale teda veru si nepamätám, že by vo volebnom programe mali nejaký "obsiahly program ohľadom ochrany ŽP" a už vôbec nie, že by mali nejaké osobnosti v oblasti ochrany ŽP a že by ochranu ŽP promovali tak, ako to dnes robia SPOLU a Progresívne Slovensko.

Strana Most nemala ohľadom životného prostredia nič okrem pár klišoidných zmienok. A osobnosti už vôbec žiadne.

Rc1

jjano rychlo zabudas :-) ja si tie sluby neodkladam lebo im aj tak neverim ale mali toho v tom ich letaku na niekolko Astvoriek to si teda dobre pamatam lebo som sa prave kvoli tomu s dvoma dobrymi kamaratmi skoro pohadal. a co sa tyka strany hid bol som pred volbami svedkom jednej akcie na vychode kde mali dokonca cloveka z grinpisu alebo takejto nejakej mimovladky a odusu sa buchal do prs co vsetko pre slovensko urobia ak sa dostanu do vlady kde si budu narokovat ministerstvo zivotneho prostredia. ale jedno im vyslo. to ze sa dostali nakoniec do vlady a aj to ministerstvo si vybojovali...
ale ver jjano mne uplne staci ze su v oboch stranach v predsednictve medzi zakladajucimi clenmi profesionalni prezliekaci kabatov a mam skratka na to svoj nazor. to je vsetko. pre mna osobne je viac ako program strany moralny profil ludi ktori tuto stranu vedu a ovladaju

Jjano
Nuž, evidentne máme rozdielny názor na to, čo znamená "dost obsiahly program ohladu ochrany zivotneho prostredia" a "ludia z enviro oblasti ktori sa aj dobrovolne aktivizuju v tejto oblasti." -)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma