Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rastie spoločenská objednávka pre ochranu prírody

Lubo

Revizia uzemia NP a nasledne zabezpecenie skutocnej ochrany tam je.

Peter61
Lubo, a ktorá strana má v programe " keby sa zruzili narodne parky" ? -P
Lubo

Toto hovoria nestatni ochranari, mozno s vynimkou VLKa, uz dlho. Mozno az na tie vstupne poplatky, ktore sa viac tykaju aktivneho riadenia turizmu ako ochrany prirody, no ja som tiez za.

Viacere strany maju nejakym sposobom toto vo svojich programoch. Uz v sobotu je ten den, ked mozeme ukazat nasimi kruzkami, o ake temy mame zaujem.

RoL

Ak by na Slovensku netrvalo vsetko tisicrocia, povedal by som urobit audit vsetkych np, vyclenit uzemia, ktore este ma zmysel chranit aj s prilahlym ochrannym pasmom, zrusit aktualne np. S okamzitou platnostou vyhlasit nove np s prisnou ochranou a postupne vykupovat pozemky od sukromnych vlastnikov v novych np. Ak sa daju vykupovat pozemky pod dialnice, mali by sa dat vykupovat aj pozemky v np. Aj za cenu zavedenia poplatkov za vstup do np.

Peter61

Henry Louis Mencken :
"For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong."

Pavol "Chodec" Horvath

Idealne by bolo keby sa zruzili narodne parky a vlastnici by mohli nadalej tazit. Plus by mohli dostat nejake extra peniaze od statu/EU.

Sona

Nech sa na mna nikto nehneva, ale ako moze niekto tvrdit, ze: "Lesnícko-drevársky sektor sa stáva jedným z pilierov ekonomiky. Navyše, ukladaním uhlíka v lesoch, v produktoch z vyťaženého dreva, a jeho náhradou za neobnoviteľné suroviny a energiu,
lesnícko-drevársky sektor významnou mierou prispieva k zmierneniu klimatickej zmeny."
Uhlik sa uklada v lesoch vtedy, ked ich nechame na pokoji. Vytazit drevo a obnazit podu, vyrobit z dreva stol, ktory vydrzi par rokov, to nie je cesta, ako udrzat uhlik daleko od atmosfery.

Dalej podla mna sa nezaklada na pravde tvrdenie, ze IUCN dovoluje zasahy aj v naprisnejsie chranenych uzemiach. Staci pozriet tu:
iucn.org/…/category-ia-strict…

Do tretice: vraj nahrada od statu za obmedzenie obhospodarenia je iluzorna. Pocula som od viacerych odbornikov, ze prave vyplacanie ujmy za nevykonavanie obhospodarovania na svojom pozemku je vec, ktora aj na byrokratickom Slovensku funguje dobre a stat je v tomto pripade celkom stedry.

Ako som zazila osobne predstavitela spomenutej Unie a vidim dlhodobo aj ich vystupovanie na facebooku, nerozpakujem sa oznacit ich za demagogov.

Jaro.q

Mne sa páčia niektoré perly z návrhu „Projektu ochrany Národného parku Muránska planina a jeho ochranného pásma“ ako:

Na zabezpečenie realizácie niektorých opatrení je možné využiť aj zdroje Európskej únie(EÚ), príp. Environmentálneho fondu. Podmienkou je vždy vypracovanie projektu v súlade s príslušnou výzvou.

Na lesné pozemky môže súkromný alebo verejný obhospodarovateľ lesa alebo združenie súkromných alebo verejných obhospodarovateľov lesa správnou subjektivitou poberať platby... pričom súčasťou žiadosti o poskytnutie tejto podpory je potvrdenie ŠOP SR...

Samozrejme Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov... žiada o stiahnutie materiálu z pripomienkového konania. Ako dôvody uvádza nejasne financovanie, „získané dáta, použité v dokumentácii ochrany prírody tak považujeme za dáta získane protiprávnym konaním a nemôžu byť použité v ďalších konaniach“....
lesmedium.sk/…/stanovisko-suk…$ret

Lanovka

neviem ci si este bratislavaci pamataju tuto peticiu a ako pekne s nimi zvoleni kandidati strany ps vytreli podlahu... peticie.com/daneba

PaliT

Mám v Likavke a RK rodinu a nepoznám nikoho, kto by použil iný výraz, ako Malinô. Odstraňovanie vokáňov považujem za prznenie jazyka a ochudobňovanie národnej kultúry. Tých glajchšaltovaných názvov je bohužiaľ omnoho viac, ako som si pôvodne myslel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma