Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Devínskej Kobyle zrejme ťažili kvôli financiám

Jaro.q

Bazin,
ťažba bola od Kráľovho vrchu po Jezuitské lesy (2 skládky duba na lúke, 3. skládka duba a smreka oproti križovatke modrej a červenej turistickej značke ) a ďalej na severnej strane v tejto lokalite N48.19053° E17.00901° respektíve od Dúbravskej hlavice dolu SZ smerom po cyklistickej značke asi 1km nájdeš daľšiu skládku bukov.

Myslíš si, že by Čahojovú trápila nejaká ťažba nad Devínom?

Jaro.q

Pre upresnenie jedná sa o Chránený areál Devínska Kobyla, zóna D, kde platí 2. stupeň ochrany.

Sona

"V Národnej prírodnej rezervácii Devínska Kobyla v Bratislave boli vyrúbané vyše 120-ročné duby a buky. Upozorňuje na to hlavné mesto, podľa ktorého tak neprávom konal štátny podnik Lesy SR. Predstavitelia Lesov budú reagovať v pondelok."
dennikn.sk/…/?ref=mpm

Sona

Pisal mi autor peticie proti vyrubu na Devinskej Kobyle, v prvej polovici decembra chce peticiu uzavriet a predlozit na ministerstvo podohospodarstva. Ak by ste sa chceli podpisat, tu je link: peticie.com/zabrame_vyrubu_le…

Bazin

a mozno sa mylim a bolo to cistenie PR Ostrovne lucky, neviem, aby som bol objektivny.

Bazin

sona, v january sme sa boli prejst z Rusoviec do Cunova a tam sme tiez nadabili na holoruby, bol som znechuteny ani som nefotil...

Sona

"Tentokrát na to štátny podnik Lesy SR išiel holorubom. Na petržalskom brehu Dunaja v Pečnianskom lese vyrúbali celú plochu stoviek stromov, pílili všetko zaradom – staré stromy s hrubými kmeňmi aj mladé stromčeky a húštiny. Zostala po nich pustina.
Holorub vznikol iba pár dní po zastavení výrubu storočných dubov na Devínskej kobyle a pri prameňoch Vydrice, čo sú vzácne časti bratislavského lesoparku využívané na rekreáciu."
dennikn.sk/…/?ref=tit1

Bazin

vianoce 2017 Mokry jarek, a priklad "prebierky"- holych dier, vo vnutry pohoria zo septembra 2018, ktore tu vznikaju dobre 2-3 roky. Mimochodom, sem tam sa da stretnut pickup,zeby aj cierne rubanie?

Tiez zaujimave citanie, v zavere link na peticiu

tyzdenvdevinskej.sk/masaker-n…

Bazin

tiez by si bolo dobre uvedomit, ze hoci kobyla vizera ako ostrov medzi panelakmi je v nej zivo a zije v nej tkz. vysoka zver , vidat tam srcie, daniely ale aj muflony, nehovoriac o mennsich zivocichoch a rastlinstve

Abulak

lesy sa šlachtia sekerou, zver puškou..ako hovoria vytreti lesnici

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum