Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Devínskej Kobyle zrejme ťažili kvôli financiám

Diskusná téma K článku: Na Devínskej Kobyle zrejme ťažili kvôli financiám

Iniciatíva Naše Karpaty, ktorá sa dlhodobo angažuje v ochrane lesov v okolí Bratislavy a v tom, aby boli prioritne určené na rekreačnú a nie hospodársku funkciu, upozornila v stredu 21.11. na svojej facebookovej stránke, že LESY SR začali s ťažbou v oblasti Devínskej Kobyly a na hornom toku Vydrice v Malých Karpatoch. Iniciatíva vraví o porušení dohody, že v týchto miestach sa ťažiť nebude, LESY SR sa bránia, že robili iba nevyhnutné zásahy.

Sona

Naše Karpaty: Na základe výsledkov štúdie, ktorá bolo predstavená zo strany odborníkov z Technickej univerzity vo Zvolene, je jasné, že súčasný režim obhospodarovania lesov v okolí Bratislavy zo strany štátneho podniku LESY SR je vo výraznom konflikte s rekreáciou. Výsledky štúdie tak potvrdili to, čo verejnosť, ochranári ale aj starostovia či primátor Bratislavy už dlhodobo tvrdia a kvôli čomu žiadajú systémovú zmenu v prístupe k bratislavským lesom.Mrzí nás, že dobrý dojem z kvalitne spracovanej štúdie ihneď pokazili vyjadrenia pani Ministerky Matečnej. Jej vyjadrenia "Je to otázka na nich (samosprávy), koľko sú ochotné za rekreačnú a ostatné funkcie lesa zaplatiť," vyznievajú, ako by ostala infikovaná rétorikou lesníkov zo štátneho podniku, ktorý sa na les pozerajú len z pohľadu zisku alebo straty z ťažby dreva."

Bazin

vizeralo to tak.snad je tomu koniec.

Sona

Mam info od Nase Karpaty, ze to sa spracuva a odvaza to drevo spilene na jesen.

Peter61

.....Len nedávno preukázali neschopnosť zabezpečiť základné čistenie chodníkov a ciest od snehu a ľadu. Napriek tomu sa chcú starať o ďalšie stovky kilometrov lesných ciest a bezpečnosť návštevníkov na tisíckach hektárov lesa ...
dennikn.sk/…/?ref=mpm

Jaro.q

ŠOP má lepšiu
je tam viac máp a napr. pod ortofotomozaikou je podrobné letecké snímkovanie z roku 2017 (západ Slovenska – nad Račou je možne rozoznať vývraty, kade sa odvažalo drevo...)
maps.sopsr.sk/

Lubo

Asi došlo omylom k zámene NPR s ÚEV. Princíp ostava, ide o chránené územie a aj vzhľadom na polohu by mala prevládať ochranná a rekreačná funkcia lesa, nie hospodárska.

Sona

Ahojte, co je v uvodzovkach, je citacia z clanku na webe N.

Peter61

jaro,
je možné, že by text bol medzičasom editovaný redakciou ?

Jaro.q

Však to len Soňa tvrdí, že v NPR, pretože v tom jej linku je uvedené:

“V chránenom území európskeho významu Devínska Kobyla v Bratislave boli vyrúbané vyše 120-ročné duby a buky.“

Bazin

jaro.q, prave,ze si to nemyslim ,preto ma zaujimala lokalizacia, vdaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma