Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Martel

Diskusná téma K článku: Martel

V jednej dedinke pod fatranskými kopcami žili dvaja bratia, Vinco a Miňo. Hoci by ste zavreli aj obidve oči, nikdy by ste nemohli povedať, že vyzerali, akoby ich bola jedna mater mala. Vinco mal vlasiská čierne a dlhé ako bítnik a Miňo bol už takmer plešatý. Obaja boli síce pomenší, obaja boli, mierne povedané, trošku slabšie udržiavaní, ale jedna výrazná charakterová podobnosť tu naozaj bola. Obaja milovali alkohol. A ešte tu bola aj tá podobnosť, že im vôbec nezáležalo na forme a už vôbec nie na objeme. Mali radi pivo i víno, ale favoritom bola pálenka.

Boro

Len tak na vysvetlenie : Väčšina príbehov ktoré popisujem vo svojich poviedkach som buď zažil ja, alebo moji kamaráti a známi, alebo som ich odpočul pri svojej "práci" na Chate na Magure či Chate pod Suchým. Niekde som si niečo pridal, alebo vylepšil, či ako nazvať,spracoval do literárnej podoby, ale hlavný účel je pobaviť. Ja myslím, že by to nikoho nemuselo ani urážať či dráždiť, a ak, tak čo sa dá robiť, bude asi musieť byť podráždený.

Ade.e

No.. je to clanok mimo turistiku a aj samotny autor v nom nevystupuje... a ze to nemame citat? No.. keby bolo upozornenie, ze to je mimo turistiku,tak by sme to mozno necitali.. cely cas az do precitania posledneho slova, som si myslel, ze bude nejaka spojitost s turistikou, ci aspon Borom, takze preto sme to asi vsetci docitali, ale nakoniec ani s Borom to nebolo.
Ale zase, nic hrozne sa nestalo.

Slnkovic

Ti, co si myslia, ze to "sem" nepatri, to nemusia citat. My ostatni to citame preto, lebo mame Borove pribehy radi. Nie je to prvy pribeh z tohto sudka, spomieniem Frantu Cihaka ci dokonca aj prvy pribeh Kapor Fatransky by mohol dakto oznacit za "semNepatricny"... Nepatricne su len komentare, ktore nikomu nic nedaju, len maju snad ukazat na autorovu schopnost pre triedenie a skatulkovanie.

Vocal

Boro píše dobre. Rád to čítam. A to, že toto zrovna sem nepatrí ... Možno nie, ale aj takéto príbehy sa rozprávajú pri vatre, alebo len tak niekde pri ohníku a zabavia poslucháčov. Nech len Boro píše a vy čítajte len to čo sa vám páči a nekecajte mu do toho. Tú knihu už aj tak vydal v roku 2013 a príbeh je už aj tak uverejnený tak čo ... ?! Nič sa na to nezmení.

Peter61

jjano,
šak keď sú tu divízie cyklo, skialp atď., môžu byť časom aj nízkohorská turistika, návykové látky atď.

Jjano

... uff, tak ešte dobre, že sa to neudialo pri Komárne, lebo potom by sme sa o tom nedozvedeli... :-D

Sona

Janci, tu knihu sme vydali v roku 2013 a je to pribeh z nej. Nie je turisticky, to mas pravdu, ale pochadza z knihy prevazne horskych poviedok, ci aspon z horskeho prostredia.

Jjano
Tak jo. Nabudúce napíšem príbeh, ako som si kupoval v Petržke v Kauflande tresku a dva rohlíky a sa mi vykydla na zem. Tiež sa to hodí na hiking.sk, lebo k tomu mám asociácie ...

-)

Possum

JJANO: to zavisi od asociacii. Boro si rad na vander 'nieco' zobere a preto mu to asociuje s turistikou.

Ja mam tiez spojenu Liptovsku/Oravsku (?) dedinku Stankovany s turistikou - braval ma tam otec ako maleho a asi vdaka tomu sa teraz vracam na hory, ked je trochu casu.

Niektori obyvatelia Stankovian (tzv. Stankovci) mali chlast tiez ako zivotny styl. Ale zaroven byvali v drevenici, nie nepodobnej salasom, kde tak rad prespavam. Byvali v dedine pod horou, kde sa vzdy zastavim a pozeram, ked soferujem okolo (Sip). Chodili do hory po drevo, vedeli ho neskutocne efektivne stiepat, poznali cesticky a miesta, kde rastu cucoriedky a 'huby' a rozpravali irecitym narecim, ktoremu som nie vzdy rozumel, ale pri jeho pocuvani som pocul hlas SK historie. Ale nad tym celym sa vzdy vznasal duch alkoholu.

Obcas som mal to stastie a vecer natrafil na honelnikov na salasoch vo VF - perfektni ludia. Ale samozrejme, v snehu pred kolibou zabodnute flase slivovice. A nazad ju uz brat nebudu, ci?

Kazdopadne, chap to ako vykreslenie koloritu obyvatelov prihorskych dedin a sposobu zivota ludi v horskych dedinach a toz Tvoje spojitko s hiking.sk

Jjano

Soňa, čo to má spoločné s turistikou alebo teda aspoň s hiking.sk ako takým? Dvaja ožrani chceli vypáliť pálenku, ale sú to takí ožrani, že kvas vypili skôr, ako ho stihli vypáliť... WTF? :-(

Sona

Niektore pribehy z druhej Borovej knihy este neboli publikovane na webe a po dohode s autorom ich postupne uverejnujeme.

Jaro77

Ak by to boli vypálili s tým cukrom mohol to byť zaujímavý výsledok.Len či by to neprepálilo demižón.

Peter61

@ jjano 8,56
vydržal si počúvať na videu Bohuša H., toto ber ako ďalší ľevel bobríka odvahy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma