Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Volkov zub a Jitkina vyhliadka (Novácka skala)

Diskusná téma K článku: Volkov zub a Jitkina vyhliadka (Novácka skala)

Na Slovensku máme pre turistickú verejnosť zatiaľ tri oficiálne sprístupnené ferraty. Okrem nich tu však existuje pomerne mnoho zaistených ciest a niektoré z nich by sa so zveličením dali nazvať ferraty, alebo lepšie „ferratky“. Väčšina vznikla ako cvičné ferraty pre výcvik, niektoré si vytvorili lezci ako zostupovku, niektoré si turistické kluby upravili ako pohodlný výstup na obľúbený vrch a niektoré dokonca vybudovali lezci pre svojich nelezeckých rodinných príslušníkov, aby sa „nenudili“, pokiaľ oni šantia v stene.

Adushka

O nejakom uzavretí Jitkinej vyhliadky z dôvodu rozmnožovania živočíchov sme si prečítali až na mieste v listingu kešky, kde ale bolo uvedené, že do 15.6., ale žiadny rok ani odkedy to platí. Keška vznikla v roku 2019, tak to asi owner myslel pre ten rok. V teréne nebola nikde žiadna ceduľa alebo akékoľvek oznámenie o uzávere. Ťažko sa niečím riadiť, keď tie informácie nie sú verejne prístupné.

Inak Dani, ja s reťazou problém nemám, mne skôr vadí tá vzdušnosť oboch vežičiek, aj Volkovho zubu, aj Jitkinej, mám pocit, že sa mi točí hlava, proste to nedávam. Keby som mohla byť pricvaknutá o pevné železo, ako na reálnej ferrate, tak nemám problém, hehe :)

Tomka

adushka
Pri Tvojom komentári som si spomenula, ako ma môj drahý 10 mesiacov po pôrode zobral do Západných Tatier a ja celá rozklepaná som tam zápasila s reťazou.:)

Jana T.

Hehe... a tak som sa tam strojila. Ešte sa klepem z Ostrovice... po týždni. ;)

Adushka

Včera sme si prešli aj Volkov zub aj Jitkinu vyhliadku (okrem iného). Sú to parádne miesta, ale teda mne sa fest klepali nohy.. pri dvoch malých deťoch a nenáročných terénoch som úplne vyšla z cviku vo výškach, a tak aj zub aj tú vyhliadku som poobdivovala z bezpečnej vzdialenosti, hehe :)

Martin knor

Obehol som to cez Vtacnik, parada. Na Volkovom zube som nasiel Vas zapis, na Jitkinej vyhliadke nie. Celkovo je na Jitkinej vyhliadke ovela menej zapisov v knihe.

Daulagiri

Danka obe cesty poznám, ale ešte som ani na nich nebol. Ale keďže to sem mám blízko, tak raz určite zájdem popozerať. Ešte raz vďaka za tipy.

Tomka

daulagiri
Martin a zaistenú cestu na Hrádok a Veľký Grič poznáš?

Daulagiri

Tak toto sú super tipy, že niečo takéto je v mojom domácom pohorí som ani nevedel. Vyzerá to tam ozaj zaujímavo!

Zabka

Veľmi inšpirujúca oblasť:) páči sa mi, že vyhľadávate zaujímavé lokality, o ktorých si vždy rada prečítam:)

Tomka

Jana.T, vladozNZ
Vtáčnik je úžasné pohorie.
Martin
Kuní vrch ešte len máme v pláne a hlavne chcem ísť do sedla Vrvrava - veď to sa nedá ani vysloviť - takže si to musím pozrieť ha-ha!
pekm
Ja som tiež "iba" turistka, ale milujem skaly!
Všetko je to v hlave, keď dačo chcem, idem do toho, ale v hlave mám aj "odtiaľ - potiaľ"!
A či by si to prešiel? - nuž keď nevyskúšaš, tak sa to nedozvieš.

Pekm

Paradne fotky aj video, super prostredie a pekne vyhliadky. Zvladne to aj neskuseny lezec, ktory je iba turistom? A s kilami navyse neviem ci by som sa precpal cez tu mysaciu dieru. Ako inspiracia skvele. Ani som nevedel, ze take mame. Snad sa tam niekedy dostanem ked naberiem odvahu :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma