Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozsutce z Bieleho Potoka

Diskusná téma K článku: Rozsutce z Bieleho Potoka

Leto v roku 2018 nie a nie sa rozlúčiť. Ešte aj v polovici septembra teploty v podhorí dosahovali 25 stupňov. Keď sa po dlhšom čase objavil syn a chcel podniknúť nejakú túru, sadli sme si nad mapu a dumali, kde dávnejšie nebol. V Malej Fatre sme pred rokmi strávili zopár stanovačiek a vtedy naposledy bol aj na Veľkom Rozsutci. Voľba bola jasná - treba naplánovať výlet do tých končín.

Possum

Jj, Mala Fatra je nadherna, ale uz nechodim, bo hotovy DisneyLand. Zevraj niekde pod Rozsutcom zije medved (mozno ten, pred ktorym som par rokov dozadu utekal dole Osnicou :) - musim ho fakt chudaka polutovat - s tolkymi ludmi tam nemoze mat pokoja.

Gustoh

Na Rozsutcoch som bol minimalne 20x.Jeden z mojich naj kopcov.Ak tam chces zazit klud tak jedine mimo jula a augusta a vyrazit napriklad zo Stefanovej najneskor okolo 5 rano.

Daulagiri

Na Rozsutcoch som bol iba raz pred 13-timi rokmi. Spomienky už trochu vybledli. Odvtedy si ich návštevu chcem zopakovať, ale tak aby som tam zažil kľud. Tieto končiny sú ozaj nádherné!

Tomka

Rozsutce mám rada. Bola som na nich viackrát, len mi chýbal výstup od Zázrivej. A tak som zorganizovala klubové stretnutie v Zázrivej a išli sme žltou hore a červenou dole. Tá červená od sedla Zákres po Príslop nad Bielou je skutočne veľmi parádna trasa s niekoľkými výhľadovými miestami, vedie ponad i popod skalné steny, horskými lúkami i hustým lesom.

M Suchy

Pekna tura! V septembri 2017 som bol na tyzden na Slovensku a jedna z tur, co som absolvoval bola Parnica-Osnica-Velky Rozsutec-Sedlo Medzirozsutce-Janosikove diery -Biely Potok. Hoci som z Bystricky pri Martine, boli to pre mna doteraz nezname konciny. Urcite si este chcem prejst cele Diery smerom hore.
Pocasie nebolo uplne idealne, bol pracovny den no a vrchol V. Rozsutca som mal sam pre seba.
Tu je zopar fotiek z twitteru nasho vedeckeho timu.
twitter.com/…/scienceatthesum…
M. Suchy

TomXX

Super, ja som presne toto isté išiel asi 3 roky dozadu, len s výnimkou že z Medzirozsutcov som išiel na V. Rozsutec a z Medziholia traverzom a potom na Malý :) Zrovna na tom traverze som stretol Tetrova, super zážitok. Celkom zážitok bolo klesanie z MR ku osade Podrozsutce.

Martin knor

Pekna trasa. Pred par rokmi som ju siel naopak, akurat som sa zo sedla Medziholie nevracal traverzom a Hornymi Dierami, pokracoval som cez Stoh, Poludnovy grun a Stefanovu. A prvych ludi som stretol az pri zostupe z Rozsutca. Chcem tym povedat, ze aj v nedelu sa da absolvovat tato trasa bez navalov turistov, ked si clovek privstane.

Inak, tiez mi v tej oblasti zo znacenych chodnikov chyba iba trasa Prislop nad Bielou - sedlo Zakres.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma