Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Spacák ZAJO Bering Exped -15

Diskusná téma Spacák ZAJO Bering Exped -15

Dobrý deň, mám v pláne kúpu zimného spacáku, do mínusových teplôt. Zaujimalo ma či sa tu nenájde niekto kto vlastní tento spacák a mohol by mi podať stručnú recenziu z prvej ruky. Pri akej teplote resp pri akých podmienkach sa v ňom dá reálne prespať ? Či už v stane, v bivakovacom vreci...Všetky Vaše skúsenosti mi budú nápomocné.

Remy

maroso
Neviem, ako je na tom Zajo s kvalitou spacakov, ale parametrovo za 300 € nic lepsie nekupis. Ma to 800 cuin perie s HF upravou a navrchu Pertex endurance. U inych vyrobcov by to stalo tak raz tolko.

Maroso971

Je mi jasné že s Loopingom od Josepha by som určite bol spokojný...Ale rád by som ostal okolo tých 300€ +/-

PaliT

Keď sa tu spomína Sir Joseph, používam Rimo 600 s hodnotami -1, -9, -22 a pri -1°C som spal len v termoprádle, ten komfort teda sedí. Dá sa predpokladať, že ten Zajo spacák bude do väčšej zimy.

Remy

Possum
Looping ma navrchu membranu, Alaska ju nema. Jedine zeby si si priplatil za lepsi Pertex alebo hydrofobne perie.

Cumulusu teploty sedia. Nie kazdy si vsimne, ze plnia nerovnomerne, tj. 55/45. Teda pri rovnakom objeme peria je spacak od Cumulusu telejsi.

Od Cumulusu mam 2 paperky (jednu uz siestu zimu), 2 spacaky Teneqa 850 (teraz tretiu zimu), vsetko 850 cuin perie a nepozorujem ubytok loftu.

Possum

Hm. Nenapadlo ma posudit to, co povedal REMY - ze to ma 1000g 800 cuin peria.

Ja stale poskulujem po Sir Joseph Looping 1200. Ten ma 1200 paperia s plnivostou 800 cuin a pisu, ze komfort je -18. Recenzie ma velmi dobre.

Ak ma Cumulus Alaska 1300 peria so 700 cuin, tak by mohol byt dost podobny Sir Josephovi. A tam tych -18 verim (na zaklade precitanych recenzii).

Niekde som aj cital, ze mat 800 cuin paperie nie je az taka vyhra, lebo casom to splasne. Ze trochu viac, ale menej loftoveho paperia je na heavy-duty veci lepsie.

Snad sa este najde niekto, kto ma podobny paperovy spacak ako hladas ty a podeli sa o skusenosti.

Osobne si ma ale celkom inspiroval s tym Cumulus Alaska. Cena je daleko lepsia ako za Sir Joseph a vykon vyzera byt velmi podobny.

Maroso971

possum

Tohto názoru som aj ja, že platí vacsinou najvyssia uvadzana teplota. No ale až tolko skúseností so spacákmi nemám a tak sa radšej pýtam...Pretože Napríklad je tu potom aj cca o 40-50€ drahší Cumulus Alaska 1300, s 1300g peria pri ktorom je komfort udávaný na -19 stupňov...A to sa mi moc nezdá že by to mohla byť pravda.

Remy

pokial vytrobca na spacaku konstrukcne nic nedovrzal, 1000 g peria 800 cuin da v komforte urcite viac ako -9. Tych -15 by malo byt realnych.

Possum

Podla mojich skusenosti plati Iba najvyssia teplota, ktora sa udava na spacakoch. Tu ma tento spacak -9.

Tych -15 (comfort limit) je prezitelnych, ale spat nebudes a veeelmi skoro rano (nadranom) sa zbalis a svinskym tempom pojdes dalej, aby si sa zahrial.

Realnu skusenost teda nemam, ale nemyslim si, ze tento spacak je vynimkou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum