Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Po hranici s Nemeckou ríšou na Devínskej Kobyle

Miroslav Svitek

Pozrel som si tú zmieňovanú mapu a na nej je ostrov Sihoť súčasťou Nemeckej ríše. Ale čo ja viem, tak hranicu posunuli tak, aby ostrov Sihoť bol súčasťou Slovenského štátu, lebo zásoboval Bratislavu pitnou vodou.
Nerozumiem Ti Martin. Z čoho mali Devín vyňať. Ten predsa práve Nemci zabrali a hranica okolo neho je tá o ktorej píšem v článku. Ďalej šla hranica po Morave hore a Dunajom dole. Vraj na Petržalskej strane, ako ide červená značka, je tiež hraničný kameň S-D.

Palo Hraško

Vidím, že viacerí sme mali podobný nápad a po pár pátracích behoch sme si v novembri prebehli väčšiu časť hranice. A je pravda, že hoci niekde je sled kameňov súvislý na mnohých miestach chýbajú úplne. Asi skončili v základoch a možno aj ako suveníry.

Martin knor

Jaro, to som pochopil. Ale Miro v clanku pise, ze Devin sa nakoniec vynal (ak som to dobre pochopil). To okolo Devina nespravili hranicu?

Martin knor

Uf, trvalo mi chvilu, kym som zasadil tu historicku mapu do sucasnej.
Ale chcem sa cosi spytat. Ked Devin z rise vynali, nedali take hranicne kamene aj okolo Devina?

AdrianGrunert

Super clanok. Tiez behavam denne na kobyle a vela miest z clanku poznam ale nahodou gpx zaznam by sa nedal poskytnut aby sa to dalo prejst presne cele? Dakujem.

Converse86

Často behávam po tých miestach a veru kamene som si všimol dávnejšie. To, že su hraničné Nemecko-Slovenské som ale teda fakt netušil. Ďakujem za vyjasnenie a tip. Niekedy sa prebehnem aj po tejto hranici :) Inak ta značka 'červenej vločky' na bielom podklade je trasa behu 'Beh Devínskou Kobylou' (ževraj najstarším bežeckým podujatím v prírodnom lesnom teréne na Slovensku). Stĺp s modrou tabuľou a listami by mal zase značiť bežeckú trasu 'Dúbravska päťka'.

Johnyhorsky

TIEž som sa o to zaujimal,som s Dubravky.Na tejto stranke som našiel aj historicku mapu s hranicou na Devinskej Kobyle.http://www.trampnet.sk/osady/b/beduin/udolie_beduinov.htm

Bazin

veru ako pises v zavere, bolo by dobre tu mat informacnu tabulu, komu o tych kamenoch hovorim tak sa len divi...

Motorkar

Presne také isté hraničné kamene som videl na Slovensko-Českej hranici na červenej značke západne od Veľkej Javoriny, kde takisto boli odstránené nápisy z Českej strany a na Slovenskej strane bolo "S".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum