Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná rozprávka na Ľadonhore a Stenách

Diskusná téma K článku: Zimná rozprávka na Ľadonhore a Stenách

Kysuckí turisti organizujú každý Silvester peší výstup na Ľadonhoru z Horného Vadičova a následný prechod Stien až do Kysuckého Nového Mesta. Tento rok sme na Silvestra bez detí, a tak je rozhodnuté. Ideme na Ľadonhoru a hrebeň Stien. Túto časť Kysuckej vrchoviny sme doposiaľ navštívili iba dvakrát – na jar a v lete, a tak je veru najvyšší čas si to tu obzrieť aj v zime. Bude to dôstojná rozlúčka so starým rokom 2018.

Janabilesova

Prosím opraviť zo na so vo vete na začiatku: zo starým rokom 2018. Nech je to gramaticky správne :-).

Tomka

Parádne zimné fotočky.
Ľadonhoru mám v pláne už niekoľko rokov, ale stále sa mi potvora vyhýba.

Martin knor

Teraz tam je asi trochu viac snehu :-?.
Uz davno pokukjujem po Ladonhore a Mravecniku. Pozeram, ze su tam aj dalsie podobne kopce. Snad mi to raz vyjde. Zatial som bol iba na Pupove.

MisoB

Podľa ÚGKK je štandardizovaný názov Vreteň (do r. 1994 Veľké Vreteno).

Sona

Na Ladonhore som bola len raz ako trochu vacsie dieta, pocasie o nicom, volajaka neskora jesen alebo zima bez snehu, neviem, ci aj neprsalo, vyhlady ziadne, na vrcholovom kameni sme sa snazili este meter vyskocit na tisicku :) no popravde na dalsi navrat ma nic z toho nemotivovalo. Ale peknu zimnu rozpravku ste fakt vystihli.

PaliT

Len raz som bol na Ľadonhore, bolo to v lete počas okružnej túry z Kysuce (tam bývali starí rodičia), žihľavy bolo po pás, na ten úzky hrebienok si spomínam dodnes.

V článku sú úžasné fotky, vyvoláva to chuť ísť tam zas.

Samozrejme, vrch sa volá Vreteň

Janabilesova

@Martin, treba prist a obzriet Ladonhoru na vlastne oci. Ja mam na Ladonhoru iba tie najlepsie spomienky, tento zimny vylet nevynimajuc. Boli teraz dva dni teplejsie, ale myslim, ze v tych vyssie polozenych partiach snehu ani neubudlo, akurat, ze viac sadol a z nedele na dnes posnezilo. Teraz odhadujem, ze by uz prechod nebol taky jednoduchy. My sme boli iba pod Pupovom, ale tiez by sme tam niekedy chceli ist.@MisoB - na miestnych smerovnikoch sa najde aj nazov Veľké Vreteno.

Daulagiri

Tiež po Ľadonhore uvažujem už dlhšie, kvôli jej názvu aj tvaru spolu zo Stenami. V takýchto zimných podmienkach to môže byť fakt zaujímavé.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma