Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná rozprávka na Ľadonhore a Stenách

Diskusná téma K článku: Zimná rozprávka na Ľadonhore a Stenách

Kysuckí turisti organizujú každý Silvester peší výstup na Ľadonhoru z Horného Vadičova a následný prechod Stien až do Kysuckého Nového Mesta. Tento rok sme na Silvestra bez detí, a tak je rozhodnuté. Ideme na Ľadonhoru a hrebeň Stien. Túto časť Kysuckej vrchoviny sme doposiaľ navštívili iba dvakrát – na jar a v lete, a tak je veru najvyšší čas si to tu obzrieť aj v zime. Bude to dôstojná rozlúčka so starým rokom 2018.

Daulagiri

Tiež po Ľadonhore uvažujem už dlhšie, kvôli jej názvu aj tvaru spolu zo Stenami. V takýchto zimných podmienkach to môže byť fakt zaujímavé.

Janabilesova

@Martin, treba prist a obzriet Ladonhoru na vlastne oci. Ja mam na Ladonhoru iba tie najlepsie spomienky, tento zimny vylet nevynimajuc. Boli teraz dva dni teplejsie, ale myslim, ze v tych vyssie polozenych partiach snehu ani neubudlo, akurat, ze viac sadol a z nedele na dnes posnezilo. Teraz odhadujem, ze by uz prechod nebol taky jednoduchy. My sme boli iba pod Pupovom, ale tiez by sme tam niekedy chceli ist.@MisoB - na miestnych smerovnikoch sa najde aj nazov Veľké Vreteno.

PaliT

Len raz som bol na Ľadonhore, bolo to v lete počas okružnej túry z Kysuce (tam bývali starí rodičia), žihľavy bolo po pás, na ten úzky hrebienok si spomínam dodnes.

V článku sú úžasné fotky, vyvoláva to chuť ísť tam zas.

Samozrejme, vrch sa volá Vreteň

Sona

Na Ladonhore som bola len raz ako trochu vacsie dieta, pocasie o nicom, volajaka neskora jesen alebo zima bez snehu, neviem, ci aj neprsalo, vyhlady ziadne, na vrcholovom kameni sme sa snazili este meter vyskocit na tisicku :) no popravde na dalsi navrat ma nic z toho nemotivovalo. Ale peknu zimnu rozpravku ste fakt vystihli.

MisoB

Podľa ÚGKK je štandardizovaný názov Vreteň (do r. 1994 Veľké Vreteno).

Martin knor

Teraz tam je asi trochu viac snehu :-?.
Uz davno pokukjujem po Ladonhore a Mravecniku. Pozeram, ze su tam aj dalsie podobne kopce. Snad mi to raz vyjde. Zatial som bol iba na Pupove.

Tomka

Parádne zimné fotočky.
Ľadonhoru mám v pláne už niekoľko rokov, ale stále sa mi potvora vyhýba.

Janabilesova

Prosím opraviť zo na so vo vete na začiatku: zo starým rokom 2018. Nech je to gramaticky správne :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma