Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mikulov – Děvín – Dolní Věstonice

Diskusná téma K článku: Mikulov – Děvín – Dolní Věstonice

Mikulov je sympatické juhomoravské mestečko s pekným zámkom a historickým jadrom. Pred rokmi som tam strávil zopár týždňov a vždy, keď nás v maskovaných mundúroch prevážali na cvičisko, vykúkal som spoza plachty V3S-ky a pozoroval panorámu nezvyklého plochého kopca a akýchsi zrúcanín. Tadiaľ by som sa niekedy chcel prejsť, letelo mi mysľou. Splnilo sa mi to po vyše 30 rokoch.

Tono

Foto z valu, v centre arealu stak kostol, dnes je jeho podorys v terene pekne vyznaceny kamenym murikom.

Martin knor

Klasicka trasa. Absolvoval som ju ako student, ked som si bol v Breclavi nechat prestavit stvorkolecko na bicykli (aj taka prkotina ako zmena pomeru stvorkolecka sa za socializmu dala najblizsie od Bratislavy spravit v Breclavi - informacia pre ludi s nostalgiou za socikom). Kedze som si v Breclavi dal dve piva (Podluzan), v Mikulove som na prvej zastavke doslova vyletel z autobusu a ani som sa nesnazil hladat kricky :-). Kedze to bolo v zime, v Souteske som fotil kozorozce, ktore sa zdrziavali pri senikoch. (Zili u nas iba v tejto oblasti.)

Takze ked som sa tam ocitol v ramci saskovania v maskacoch (vojenska katedra), uz som to tam trochu poznal. Kedze nasa cata bola prva, tak bola vyhodnotena ako vzorna (nic viac za tym nebolo) a dostala vychadzku. Neboli sme vsak pod prisahou, tak vychadzka spocivala v tom, ze nas jeden z lamp..akov (dostojnikov) zaviedol so krcmy, kde sme s nim mali pit. Na priatelsku pitku so ^(#! (neviem najst slusny ekvivalent) som nemal chut, tak som sa vyparil. Vystveral som sa na Svaty kopecek, lahol som si do travy a pozeral som sa do Rakuska. Ani vo sne ma nenapadlo, ze tam o par rokov budem chodit na turistiku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov