Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mikulov – Děvín – Dolní Věstonice

Diskusná téma K článku: Mikulov – Děvín – Dolní Věstonice

Mikulov je sympatické juhomoravské mestečko s pekným zámkom a historickým jadrom. Pred rokmi som tam strávil zopár týždňov a vždy, keď nás v maskovaných mundúroch prevážali na cvičisko, vykúkal som spoza plachty V3S-ky a pozoroval panorámu nezvyklého plochého kopca a akýchsi zrúcanín. Tadiaľ by som sa niekedy chcel prejsť, letelo mi mysľou. Splnilo sa mi to po vyše 30 rokoch.

Martin knor

Klasicka trasa. Absolvoval som ju ako student, ked som si bol v Breclavi nechat prestavit stvorkolecko na bicykli (aj taka prkotina ako zmena pomeru stvorkolecka sa za socializmu dala najblizsie od Bratislavy spravit v Breclavi - informacia pre ludi s nostalgiou za socikom). Kedze som si v Breclavi dal dve piva (Podluzan), v Mikulove som na prvej zastavke doslova vyletel z autobusu a ani som sa nesnazil hladat kricky :-). Kedze to bolo v zime, v Souteske som fotil kozorozce, ktore sa zdrziavali pri senikoch. (Zili u nas iba v tejto oblasti.)

Takze ked som sa tam ocitol v ramci saskovania v maskacoch (vojenska katedra), uz som to tam trochu poznal. Kedze nasa cata bola prva, tak bola vyhodnotena ako vzorna (nic viac za tym nebolo) a dostala vychadzku. Neboli sme vsak pod prisahou, tak vychadzka spocivala v tom, ze nas jeden z lamp..akov (dostojnikov) zaviedol so krcmy, kde sme s nim mali pit. Na priatelsku pitku so ^(#! (neviem najst slusny ekvivalent) som nemal chut, tak som sa vyparil. Vystveral som sa na Svaty kopecek, lahol som si do travy a pozeral som sa do Rakuska. Ani vo sne ma nenapadlo, ze tam o par rokov budem chodit na turistiku.

Tono

Foto z valu, v centre arealu stak kostol, dnes je jeho podorys v terene pekne vyznaceny kamenym murikom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma