Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Správa TANAP-u chce zaviesť viac reštrikcií bez zdôvodnenia

Lubo

S-TANAPu zije v nejakej inej realite

Ad "Nie všetci horolezci, ktorí sa vydávajú za horolezca, majú preukaz. Týmto opatrením dúfame, že osoba, ktorá má preukaz, má za sebou nejaké vzdelanie a zručnosti."

Preukaz nie je nutnou a uz vobec nie postacujucou podmienkou. Skor by som povedal, ze nie kazdy s preukazom horolezeckeho spolku (JAMES, Alpenverein a pod) ma za sebou nejake vzdelanie. V spolkoch je moznost individualneho clenstva, casto toto clenstvo ludia vyuzivaju z dovodu vyhodneho poistenia (Alpenverein). Cela problematika chybajucich zrucnosti a vzdelania je sirsia a nema sancu ju obsiahnut navstevny poriadok. Da sa to len osvetou tak, ako to robi HZS. Nie ludom zakazovat ale na urovni a v priatelskom duchu s nimi rozpravat. To sa vsak od Majka asi neda ocakavat.

PaliT

Idem si odmerať tlak...

Vychádza mi to zatiaľ tak, že zásadným spôsobom sa bude musieť zmeniť samotný zákon o ochrane prírody a krajiny, aby sme neboli rukojemníkmi akejkoľvek kliky, ktorá je pri moci.

Vladimir

prečítal som si to ale najviac ma štve prakticky zákaz so psom skoro celých Tatrách. Je tam vyše milióna turistov stoho 100000 nezodpovedných ktorý robia len bordel a vadí im psík na vôdzke. Čo už len ten ohrozí divo žijúcu zver.

Pinciotti

Ja si zase naopak myslím, že zákaz vstupu so psom je zase jedna z dvoch pozitívných vecí čo zatiaľ v novom návrhu sú...(druhá je skrátenie uzávery o dva týždne). Fakt nemám rád keď v Tatrách štekajú psy...to fakt už musí všetko živé stresovať. Off topic - skúste si predstaviť ako by vvzeralo také Morské Oko ak by Poliaci povolili vstup psov :)

Peter61

pinciotti :-)
podľa ing.Majka keď napočítali na slovenskej strane 20 000 návštevníkov, na Morskom oku bolo 19 000.
chceli by sme (=podaktorí) si vybrať z PL Tatier to, čo nám vyhovuje : bez sezónnej uzávery, neplatiť za zásah HZS, chaty s teplou sprchou...
Ale nepáči sa zákaz psov, 5O ostrých rangerov aj s putami a koltmi ....

Bazin

Peter61, ako pises vybrat zo vsetkeho len to najlepsie ... :-), to sa fakt neda. A tusim este, ze v TPN nemaju pohyb mimo znaciek pre VHT,alebo sa mylim?

ad psickari, je smola ze kvôli previnilcom maju pikat vsetcia. Tiez ma nasrdilo ked v Kvetnici vo Velickej nahanal daky ovciarsky pes mlade kamziky a ludia sa na mna pozerali divno ked som ich upozornil ze ma byt na vodzke.

Oluš

Psy bez milosti z NP vykázat! Nemají tam co dělat. Stejně je tomu v PTN a myslím, že v minulosti v TANAPu.

Peter61

Bažin:

  • myslím že je tam pohyb mimo TZCH s przewodnikmi, ale nie som si istý
  • ach jaj. Ja som tam iba počul štekot. Btw. je to historicky prvá rezervácia vyhlásená v Tatrách

Pinciotti + bažin viete, že som zákerná škodoradostná príšera. Keď ku mne beží pes na voľno a majiteľ sa ho snaží zúfalo privolať, tak občas si ho privolám a začnem naňho " trhaj lumpa, zožer" a pod.

Bazin

Peter61 , a ti przewodniki su HV ci sprievodcovia, tak ci tak asi plateni?

-no aby si neskoncil dokusany :-)

Pinciotti

Samozrejme že by sme chceli to najlepšie z PL a našich pomerov,veď to je prirodzené.A to,že sa to reálne zrejme nedá je iná vec.Ale poviem tak - keď si z 10 veci čo chces vypytas 5,tak dostanes maximalne 2,5. Treba pýtať 10 a možno dostanes 5(a možno to bude ok) Prečo byť predposraný uz keď sa bavíme o vlastnom ideály, alebo o východisku do vyjednávanie alebo diskusie ?

Pinciotti

V PL majú pohyb mimo značiek pre kazdeho- vo vymedzenych oblastiach. Ale treba sa zapísať do knihy vychádzok(ževraj je aj elektronická) a potom sa z nej vypísať.

Pinciotti

Majú aj pár ďalších odlišnosti - väčšie skupiny musia mať sprievodcu aj na značky napr

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum