Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štefánikovou magistrálou

Diskusná téma K článku: Štefánikovou magistrálou

Môj denník počas cesty Štefánikovou magistrálou. Už zopár rokov som chcel vyraziť na túto cestu, avšak vždy som uprednostnil rôzne iné výlety alebo športové podujatia. Po zdravotných problémoch s chrbticou a dlhom liečení som sa rozhodol venovať len turistike a šport brať iba ako občasnú rekreáciu. A tak sa mi konečne podarilo naplánovať dovolenku venovanú magistrále. Od jari 2018 začali moje prípravy a taktiež zadováženie si rôznej výbavy. Plný odhodlania, zistených informácii a očakávaní, čo ma počas cesty postretne, som vyrazil 20. augusta 2018 o 7.23 h na dobrodružstvo dlhé 120 km.

Pavol "Chodec" Horvath

Martin: "Mozno nastal cas vyznacit dalsie dialkove trasy u nas." Zle definovane: Mozno by nastal cas PORIADNE vyznacit dialkove trasy u nas (aj SNPcku)! je spravna definicia.

Martin knor

Fajn citanie. Mam presne rovnake skusenosti s palickami. Preto ich pouzivam iba ked chodim so sneznicami, lebo vtedy by som sa bez paliciek mohol prizabit.

Som prekvapeny, kolko ludi chodi cestu SNP (o ktorej som si volakedy davno myslel, ze sa vola Stefanikova magistrala a komunisti ju premenovali). Ved nie je az tak atraktivna. Mozno nastal cas vyznacit dalsie dialkove trasy u nas. (Viem si predstavit trasu "Okolo Slovenska".)

Pacila sa mi donaska pizzy do kamenolomu. Aj takto sa da vyuzit mobil. Co sa mi nepacilo, bol vecerny ohnicek.

Beta

Ako som dobre overila, je toto prvý článok na hikingu, ktorý je venovaný celej Štefánikovej Magistrále. Je tu ešte jeden článok, ale je tam popis len prvých 70 km. Tak super, že našiel sa konečne autor, ktorý prešiel toto celé a o tom napísal. Autor napísal, že je toto jeho denník. Áno, je toto denník. Tak asi preto je tu malo praktických veci. Možno je takto napísané aj preto, že väčšina čitateľov veľmi dobre túto cestu pozná. No, ale ja toto čítam ako cudzinka, ktorá ešte dva týždne do zadu nič o tejto magistrále nevedela :-).
Vidím tiež, že na Slovensku o samotnú magistrálu je mnoho menší záujem ako o Cestu Hrdinov SNP.
Autorovi gratulujem absolvovania ŠM a držim palce v úspešnom absolvovaní Cesty SNP :-).

Boro

No konečne článok o poriadnom vandrovaní. Bezva.

PaliT

Fajná prvotina, dobre sa to čítalo. Je zvláštne, že mi robí dobre prečítať si opis miest, ktoré tak dobre poznám.

Inak nie sú to náhodou Sokoldské chaty? (3 deň).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma