Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky po zvolenskom chrbte

Diskusná téma K článku: Potulky po zvolenskom chrbte

Podstata našej dnešnej rodinnej túry by sa dala zredukovať do jedinej otázky. Je vidieť Zvolen zo Zvolena vo Zvolene? Priam životne dôležitú odpoveď na túto geograficko-lingvistickú otázku s presahom až do filozofična sa mi v digitálnom svete vypátrať nepodarilo. Neostáva teda nič iné, len zbaliť rodinu a dopátrať sa pravdy na mieste. Vyrážame teda do Veľkej Fatry, presnejšie do jej podcelku zvaného Zvolen. Tam sa pokúsime vyšplhať na jeho najvyšší vrch Zvolen a uvidíme, či odtiaľ mesto Zvolen uvidíme.

BorisK

Ako mnohé roky Zvolenčana, ma to zaujalo. Pekne popísaná túra aj textovo aj "cez oči".
Tiež moje obľubené miesto, aj na bivakovanie priamo na chodníku.

Martin knor

Tatry neboli, ale napriek tomu sa mi to pacilo. Pripajam dost podobny obrazok z Koncitej foteny koncom maja 2018. Je to ozaj paradny kopec.

JarinoM

Zvolen je ozaj krásny, bol som tam aj v zime, niečo nádherné...

Denis

Karpatský oblúk, prechod, máte niekto konkrétne vedomosi o tom, napr.kde v Rumunsku začína? Kde sa komu páči, alebo je to nejako zaužívané? Viem že od Dunaja, ale trochu presnejšie.

TomXX

Úsek Zvolen - Malý Zvolen mám tiež veľmi rád :)

Sona

Je tu uzasne, tato lokalita ma asi nikdy neomrzi, kto ste neboli, fakt odporucam.

Boro

Jeden z najkrajších kútov Slovenska.

Walibuk

Karpatský oblúk, máte o prechode Karpát od Dunaja k Dunaju nejaké vedomosti? Napr. Kde sa začína trasa v RO, v Drobete, alebo v Oršoave? Je určená nejaká trasa, alebo sa ide kade kto chce? Celá trasa cez RO nie je pokrytá mapami, podla čoho idú, automapa a buzola, stará soviet militari, ide sa len po hrebeňoch, alebo aj obchvatmi? Predpokladám že červená ako naša SNPčka tam nie je.

Martin w.

Ze Zvolena jsou nádherné výhledy. Srdce Slovenska.

PaliT

Chválim najmä fotky, inak predvčerom som sa pozeral z Kečky na túto skupinu vrcholov a nebol som si istý názvami a hľa, zrazu je tu článok venovaný tým pekným holiam – Končitá je to.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma