Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: V Malej Fatre sa strácajú vlci

Diskusná téma K článku: V Malej Fatre sa strácajú vlci

Začiatkom februára sa v Národnom parku Malá Fatra a jeho ochrannom pásme uskutočnil 4. Zimný monitoring veľkých šeliem. Mapovania sa zúčastnilo 92 osôb, prešli 47 trás v celkovej dĺžke 391 km v náročných snehových podmienkach. Oproti minulému roku zmizla vlčia rodina, ktorá tu bola pozorovaná ešte v septembri, oficiálne však nebol žiadny vlk ulovený, ani zabitý dopravnými prostriedkami. Podľa pracovníka Národného parku Malá Fatra Tomáša Flajsa to naznačuje možnosť nelegálneho lovu.

Sona

Clanok sme doplnili o stanovisko Ministerstva podohospodarstva SR.

PaliT

Čím viac spoločnosť vytvára tlak na to, aby sa vlci chránili, tým viac sa určité kruhy poľovníkov navzájom ubezpečujú, že by to mali potichu vziať do svojich rúk a “regulovať” vlka podľa svojich predstáv.

Myš

Presne ako píše PaliT. Poľovníci argumentujú, že kým nebude možný celoročný odstrel vlka, tak súčasná ochrana vlka bude mať preňho opačný efekt. Zvláštna logika. Najhoršie je, že sa nelegálnym lovom a súhlasom s ním verejne prezentujú. Stačí si prejsť túto diskusiu lovuzdar.sk/…/kvota-na-lov-vl…

Lelek

Koľko je tento rok potravy pre vlka vo Fatre

JJelen

V prirode nie je nic horsie ako takzvani ochrancovia prirody, rozne lesoochranarske spolky apod, vsade po nich je iba spust a nesmierna skoda na prirode.

Martin knor

Presne. A tie holoruby co po nich zostavaju - no hotova katastrofa.

Peter61

Martin :
a ešte tí ochrankári aj vyberajú malofatranským vlkom baterky z GPS a potom sa vlci strácajú.

Jozo.p

Jelen už má dosť, pred chvíľou ho doviezli z poľovačky...

JaroB

Nerozumiem prečo nevyčísľujú škody spôsobené raticovou zverou a nepýtajú ich preplatiť od poľovných združení obhospodarovatelia lesov a poľnohospodárskej pôdy, keďže poľovníci si vyčísľujú škody spôsobené šelmami. Bolo by to zaujímavé porovnanie, zrejme by sa oplatilo v revíroch vlkov hájiť samotným poľovníkom.

Jaro.q

Tie škody sa vyčíslujú: gis.nlcsk.org/…/SkodyRatic

No a toto je zvyčajne v zmluve o prenajme:

„Užívateľ poľovného revíru je povinný uhradiť škodu spôsobenú nesprávnym užívaním poľovného revíru na poľovných pozemkoch alebo na poľných plodinách dosiaľ
nezobratých, viniči alebo na lesných porastoch.“

Vlado z NZ

kým poľovníci neprestanú byť chovateľmi tak sa to nezmení. zažil som ako mi bez hanby poľovník rozprával ako strieľajú ešte aj bociany, lebo im žerú malých zajačikov, strieľajú dravce a vlka vždy keď ich vidia...oni to bohužiaľ berú tak, že si chránia svoj majetok, do ktorého investujú prikrmovaním a pod.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum