Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Strážovské vrchy

Diskusná téma Strážovské vrchy

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na túru po strážovských vrchoch na jaskyňu a vodopády,bola som na vrchole Strážovských vrchoch ale chcela by som sa pozrieť aj do tej jaskyne a na tie vodopády len neviem kadiaľ sa tam ide.Ďakujem veľmi pekne

Lubo8

Ahoj adika30, niečo najdeš aj v članku Volanie divičiny spod Stražova a ak chceš viac info o jaskyniach, prípadne pozrieť Závadské, ide tam chodník, ale neznačkovaný, tak napíš na môj email.

TomXX

Nie oheň ale varič, hneď pri vchode. Sú tam aj informačné tabule.

Tomka

tomXX
Myslím, že Veľká a Malá temná jaskyňa /Závadská/, nie sú zatiaľ oficiálne voľne prístupné jaskyne, aj keď sú pri chodníku a ľudia tam chodia.
Chváliť sa však tým, že si v jaskyni varili obed, tak to sa mi zdá už trochu cez čiaru.

Tomka

Tiež mi nie je celkom jasné čo adika30 vlastne chce vedieť.
Strážovky sú rozsiahle pohorie a jaskýň tam je veľmi veľa, ale voľne prístupné asi len Dúpna, ako píše Marcel, Brložná diera a dve jaskyne v Bojniciach.
Vodopád asi myslí Strážovský vodopád, pod Strážovom, neďaleko Medvedej skaly. Kedysi bol k nemu rebrík, ten však ochranári odstránili a teraz sa dá na vodopád pozrieť iba zhora.

Marcel.c

Ak myslíš jaskyňu Dúpna diera, tá sa nachádza neďaleko Priedhoria, kam treba odbočiť z Pružiny. V Priedhorí sa treba pri kaplnke nasmerovať vľavo a na konci dediny dôjsť k základni miestneho speleologického klubu. Pretože jaskyňa je uzamknutá, je potrebné sa vopred dohodnúť s Bohušom Kortmanom, predsedom klubu, na termíne. On alebo niekto z klubu vám najprv urobí prednášku na základni a potom vás zoberie do jaskyne. Je vhodné dať sprevádzajúcemu primeraný dobrovoľný príspevok na údržbu jaskyne a činnosť klubu.
Okrem tejto jaskyne je v blízkom okolí ešte malá a voľne prístupná jaskyňa Babirátka, necelý kilometer od križovatky zelenej a žltej značky na opačná stranu od Priedhoria a tiež neprístupná priepasť Kortmanka medzi Hrubou a Ostrou Kačkou.
O významnejšom vodopáde v okolí neviem nič.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum