Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová envirostratégia neprináša reformu ochrany lesov

Diskusná téma K článku: Nová envirostratégia neprináša reformu ochrany lesov

Vláda SR včera schválila Stratégiu environmentálnej politiky Slovenskej republiky do roku 2030. Okrem iného rieši témy ako prehodnotenie sústavy chránených území, viac kontroly pri ťažbe dreva, správa chránených území iba jedným správcom či bezzásahovosť v najvyššom stupni ochrany. Otázna je však jej záväznosť pri návrhoch zákonov inými rezortami a teda jej uvádzanie do praxe.

V.v.l.a.a.d.o.o

Míľnik 1: jún 2021: delimitácia štátnych pozemkov v chránených územiach (3 a vyšší stupeň ochrany prípadne ďalších vo významných chránených územiach) zo správy lesných organizácii na štátnu ochranu prírody a jednotlivé správy chránených území.
Míľnik 2: jún 2021: Posilnenie kapacít a dofinancovanie Štátnej ochrany prírody a správ chránených území.

(Z pracovnej verzie dokumentu Slovensko 2.0)

Sona

Komu sa nechce klikat, treba to napisat rovno:
"Poslanec Mikuláš Krajkovič dnes predložil pozmeňovací návrh, ktorým chce sprísnenie výnimiek na ťažbu vzťahovať len na chránené územia vyhlásené po nadobudnutí účinnosti zákona. Aktuálne by teda prísnejšie pravidlá neplatili nikde."

Sona

"Slušní a odborne zdatní ľudia majú väčšinou svoje zásady a kariéry, ktoré im umožňujú ich dodržiavať. Ak to majú zmeniť, musí to stáť za to. V tomto nastavení riskujú, že si poškodia svoje dobré meno, pretože budú navždy spájaní s praktikami súčasnej vlády, alebo že budú dokonca ohrození, keďže pôjde o kšefty, do ktorých sa zapletú a budú niesť zodpovednosť. Súčasne sa im môže stať, že ich po ďalších voľbách vymení nová vláda. O rok môžu byť bez práce a s pošramotenou povesťou."
dennikn.sk/…/?ref=box

Sona

"Poľský Tatranský národný park dokáže podľa vedeckej štúdie za rok vyprodukovať hodnoty v celkovej výške 523 miliónov eur. Jeho celková rozloha je 211 štvorcových kilometrov, čo nie je ani tretina z celkovej rozlohy slovenského Tatranského národného parku (738 štvorcových kilometrov).
Poliaci nie sú závislí od ťažby dreva a rovnako od tvrdého cestovného ruchu. Na rozdiel od Slovákov pochopili, že regionálny rozvoj je viac závislý od krásnej scenérie a prírodných hodnôt, kvôli ktorým ľudia do Tatier chodia,“ prízvukuje ekológ."

zurnal.pravda.sk/…/?fbclid=Iw…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma