Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vandrovka Krupinskou planinou

Diskusná téma K článku: Vandrovka Krupinskou planinou

Nestáva sa často, aby som svoje turistické výpady plánoval tak, že sa nebudem spoliehať na značené trasy. Jednak preto, že sám sa neodvážim, potrebnú “techniku” na to nemám a len veľmi málokedy na to pozháňam nejakého podobne odhodlaného parťáka. No počas jedného zakvitnuteho aprílového víkendu všetky “proti” ostali doma a mohli sme sa nechať oddávať “naverímboha” trase.

Ade.e

Diky Tomas, Tomka, Mato a Pali.
Pali, som rad, ze ti moj clanok vylepsil pondelnajsi obed. :) S tym "starosvetskym" ma v sekunde napadlo, ze myslis, ze chodim taketo starosvetske (starodedinske) oblasti - stare lazy, osady, lebo sa mi pacia drevenice, chalupky, stodoly ap. :D
Mato, ako vravis, radsej po tych lukach, aj ked prvu turu, som siel zo Suchana zalesnenou dolinkou. Ako som pisal, vyhladavam tie usadlosti a tie su viac na tych lukach.
Tomka, na tu Krupinicu by som sa mal viac pozriet.
Tomas. O tom Gerlachu viem a tusim z tvojej akcie z KST, dlhsie ho aj mam v meritku, len sam sa nejak neodvazim sa tam motat.

FunTTomas

Krupinská planiny ponúka krásne zákutia. Či je to spomínané údolie Krupinice, kde je množstvo staých mlynov alebo nespočetné množstvo lazov v nádhernej zvlnenej krajine. Krásne je tiež údolie Litavy. Dokonca na planine nájdete aj Gerlach!
Veľmi pekná túlačka Heňo.

Tomka

Pekne!
Tiež mám rada Krupinskú planinu, tento rok sme trochu objavovali okolie Plášťoviec a meandre Krupinice.

Martin knor

Mam Krupinsku planinu rad, tento kalendarny rok som tam bol zatial dvakrat. Je tam vela samot, casto opustenych. Tebe asi viac pasuje chodenie po lukach, ja sa tam skor motam pozdlz riecok a potokov. Je tam totiz inverzna krajina, cize hore su polia a dolu pri potokoch lesy.

Na Cabradi som uz nebol velmi dlho. Volakedy davno sme spali dolu pod hradom v domceku pri salasi. Vtedy ta modra zrejme este neexistovala, do Vrbovka sa chodilo najkratsou cestou - hore dolinkou, potom prekrizovat pole a tou cestou popri druzstve do dediny. Je to o polovicu kratsie ako Vasa trasa.

PaliT

Rád čítam tieto Heňove starosvetské vandrácke počiny, vylepšilo mi to pondelňajší obed. Schválne píšem "starosvetské", lebo klasická vandrákova otázka "Kde to som?" už od čias máp v mobile nejako nie je aktuálna.

Páči sa mi aj výber lokality, tieto bohom zabudnuté končiny sú po jalových debatách o návštevnom poriadku v národnom parku XY priam balzam na dušu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma