Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Malý Javorník

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Malý Javorník

Hneď v úvode treba napísať, že ide o vyšší vrchol (604 m) a nad Medvedím údolím a nie vrch nad Bratislavou s meteorologickými radarmi. Vybral som si ho ako cieľ XXII. ročníka Zimných výstupov na kopce Malých Karpát. Je to už druhý ročník, ktorý organizujem s kamarátmi z TK Štart Bratislava, po prebratí od Štefana Nagya z Via Danubia. Poučený odozvou na minulý ročník, vypýtal som si súhlas od vedúceho Lesnej správy Pezinok a ani samospráva obce Limbach nemala problém s tým, že to tam chcem zorganizovať.

Martin knor

Mne sa na tejto akcii mimoriadne paci, ze sa vyberaju atraktivne kopce, na ktore nevedie turisticka znacka, a ze sa kona v zime. Na Maly Javornik som siel okolo Limbasskej vyvieracky, ktora je asi najvacsou atrakciou na okoli. V lete byva casto sucha, teraz bola plna vody. Povedal som si, ze ked pojdem juznymi ubociami, tak sa vyhnem snehu. Spociatku to fungovalo, ale hore bolo prave na juznom svahu najviac nafukane :-?.

RoL

Beta, ked sa uz vyberies k Maarovej bude z cervenej, tak zrejme pojdes okolo pamatniku pod Sakrakopcom (zelena), kde v 66. doslo k velkemu leteckemu nestastiu. zivot.pluska.sk/…/osudny-sakr… Sorry za vklad pod tuto temu.

Beta

Martin, ďakujem. Vidím, že tá Marová buda je na mojej naplánovanej ceste. Tá Malá baňa je kúsok od chodnika, ktorým chcem ísť, ale možno to skúsim :-)
Miroslav, prepáč prosím, prišla som Ti do článku s trocha odlišnou temou, nebol toto môj zámer :-)

Martin knor

Beta, odporucam Malu Banu N48.21827° E17.12973° a Maarovu budu N48.23822° E17.16466°. Su to velmi pekne miesta, kazde inym sposobom.

Peter61

beata,
stiahni si appku 155.sk, keby si dakoho takého našla.
Hm, možno by pomohla aj appka HZS. MK sú síce mimo zásahovej oblasti HZS, ale MOHLO by to fungovať.

Beta

Soňa, veľmi dobrá správa, chystám sa nad tu Raču o týždeň :-(

Sona

Suhlas s Mirom. Napokon, ako som pisala nedavno pri inom clanku, par metrov nad mestskou castou Bratislavy Raca je Horvatov kriz na pamiatku studenta, ktory tam zomrel zrejme na kombinaciu vycerpania, podchladenia a mozno srdcovych tazkosti.

Miroslav Svitek

quonab, nerozumiem Tvojej ironickej odozve. Nikde v článku som nenapísal, že to bol strašne nebezpečný výstup. Písal som o tom, že ak človek podcení svoj zdravotný stav, často i psychický, tak aj z takej banálnej turistickej akcie, akou pre priemerného turistu je akákoľvek túra v MK, sa môže stať dráma a tou je boj o život človeka určite. Dúfam, že Tvoji blízki nikdy nezažijú drámu, akú zažívali blízki a známi Mariana.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma