Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: SOTO WindMaster – varič do veterného počasia

Diskusná téma K článku: SOTO WindMaster – varič do veterného počasia

Regulačný ventil a horák so zvýšenou odolnosťou voči vplyvu vetra sú dve hlavné vychytávky turistického variča WindMaster japonskej značky SOTO. V balení dostanete k variču dva typy nožičiek – jednu odľahčenú trojnožku (TriFlex) pre užšie nádoby a jednu štvornožku (4Flex) so skladacími koncami pre širšie nádoby. WindMaster sme vyskúšali začiatkom marca počas slnečného, no chladného a veterného dňa.

Lubo

Mal by si im tam ist vysvetlit, ze recenziu maju stiahnut a ist sa hanbit do kuta ;-)

Peter61

Ľubo, pripúšťam.
Prvá záchranka, ktorú som videl, bola qoli vyvrátenému ešusu s vriacou vodou.
V tých časoch už HEMS (= vrtuľníky) fungovala, ale mobiľe sme videli tak na obrázku.

Peter61

PCS bez trojnožky sú labyľné ako ja po 7.poldeci. Tam to musí byť, aj keď to ňeňi PPE.

Za demofotky "normálneho variča" bez trojnožky by si mal behať 3x trestné kolá Smogovec-Hrebienok naboso s 30 kg krosnou.
Dnes je taký výber varičov, že sa dá vybrať bez pieza. To je dobré tak na sporáku v kuchiňy (a iba na Slovensku, kde nie sú kuchyne nad 3 000 asl.)

Lubo

Jasne, trojnozka sa dokupit da. No taky JetBoil to ma v baleni s varicom, ci uz PCS alebo samostatnym (MightyMo). Trojnozku mam rad aj preto, ze mozem pouzit aj s vacsou nadobou najmensiu kartusu (light packing). Priznavam bez mucenia, ze som ju zabudol doma, ked sme sli nakrucat :-).

Ad repairkit: je pekne od vyrobcu, ze ma aj nahradne diely, mnohi na to kaslu. Piezo ak (este) funguje pouzivam, no tiez mam so sebou vzdy aj kresadlo.

Peter61

tá absencia trojnožky pre plynovú kartušu (spomínná v mínusoch) sa dá vysvetliť tým, že sa dokupuje.
Majú ju Hudy ju Primusu, lebo SOTO to nerobí. Ale na fotkách asi treba akotak zachovať firemný branding. Pobavil ma ale repair kit na piezo :-)
sotooutdoors.com/…/od-1rp-ign…
akosi som za škrtadlá a klasické koksáky.
Čo sa týka toho umiestnenia variča na práchnivejúcu kladu: pekné foto, ale je to návod na vyvrátenie/vyliatie.
Ak by kartuša bola na trojnožke (tripod, footrest) tak kuchár asi ani nemá šancu na také nestAbilné umiestnenie, nožičky by asi trčali do luftu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma