Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Envirostratégia neprináša do ochrany prírody nutnú reformu

Diskusná téma K článku: Envirostratégia neprináša do ochrany prírody nutnú reformu

Rád by som v nasledujúcich riadkoch zhodnotil nedávno prijatú Stratégiu environmentálnej politiky Slovenskej republiky do roku 2030, vrátane pomenovania konkrétnych problémov, ktoré so sebou prináša, resp. ktoré už existujú. Stratégia je vo viacerých zásadných veciach nejednoznačná a jej finálna podoba schválená vládou SR vykazuje výrazné ústupky rezortu pôdohospodárstva, najmä lesníckemu videniu lesa/sveta. Priniesla však aj určité pozitíva.

Sona

"Zahrnúť pod jednu kompetenčnú strechu zodpovednosti správu pozemkov vo vlastníctve štátu aspoň v národných parkoch nie je v záujme rezortu pôdohospodárstva dlhodobo a rezort životného prostredia na to nemá dostatočný politický mandát. Ostatne, táto už dlho odbornou verejnosťou žiadaná zmena nie je zapracovaná ani v programovom vyhlásení aktuálnej koalície a len málo politických subjektov ju vôbec má vo svojich programoch."
dennikn.sk/…/?ref=list&f…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov