Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pralesy Skalná Alpa a Jánošíkova kolkáreň

Diskusná téma K článku: Pralesy Skalná Alpa a Jánošíkova kolkáreň

Ráno sa budíme, až keď Slnko ohrieva stany na teplotu, že sa v nich nedá vydržať. Času máme dosť, celý deň pred sebou ale ja, ako vždy, mám v sebe nekontrolovateľnú túžbu vyraziť čím skôr, čo ospalým kamarátom lezie na nervy. Skorý ranný entuziazmus schladí spŕška nepekných zaspaných pohľadov a nadávok z hlbín stanov. To sa však mení po raňajkách. Všetci sa tešíme na nové, málo známe časti veľkofatranských pralesov. Dnes sa ocitneme s doprovodom z OZ Jantárová cesta uprostred krásneho pralesa Skalná Alpa a neskôr v Jánošíkovej kolkárni.

Daulagiri

Veľká Fatra má veľmi veľa ozaj prekrásnych lesov, ktoré zatiaľ poznám len zo značených chodníkov. Snáď sa mi podarí raz dostať sa aj mimo nich a legálne. Vďaka za sprostredkovanie zážitkov. Dvorisko je rozprávka!

SatelitHomer

až ma striaslo pri prezerení fotiek. pri gymnastike som si namieste asi hovoril že je to horšie ako Krpcová. s odstupom času sú na tom asi rovnako. začínal som s tým že prespím na Dvorisku ale keď sa na obed pri Tanečnici všetko zatiahlo tak som našiel alternatívu

Martin knor

Skoda, tesil som sa na Cierny kamen :-D .
Je to tak, turistika mimo chodnikov je ovela namahavejsia ako po nich. A to ste sli zvacsa po vrstevnici. Ked clovek cosi hlada a chodi po strminach hore a dole, da to zabrat este viac. Ale prave taka turistika sa mi v poslednej dobe paci najviac.

Samkoh

Jedna vec mi nesdí v faktoch: dátum túry 25.06.2019. Či to bolo schválne takto zahmlené?

Lesoň

Nádherné. Výnimočné. Kúsok od chodníka 100 percentná Divočina.

SatelitHomer

Snáď za mesiac vychytám krásny zelený deň na Dvorisku ako sa mi podarilo na vedľajšom klenote.

Lubo

Tak toto je chutovka, vdaka za sprostredkovanie.

TomXX

Rumbáre, Dvorisko... moje srdcovky, ako aj celá VF. Dokázal by som tam byť každý víkend :)

PaliT

Krochkám blahom.

Pokúšam sa predstaviť si, koľko ľudí “pácha” takúto turistiku venovanú poznávaniu divočiny (dnes načierno - bez autorizovaného sprievodu) a koľko ľudí by sa do podobných lokalít vybralo, keby to bolo úplne legálne. Myslím si však, že drvivá väčšina by stále dala prednosť pohybu po značených a prechodených trasách. Som presvedčený, že to nikdy nebude masová záležitosť a ani to nie je nijaký zásadný faktor vzhľadom na poškodenie prírody.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov