Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vtáčnik

Diskusná téma Vtáčnik

Zdravim, nenasel jsem tohle tema, tak zakladam. A hned z uvodu mam konkretni dotaz: jak to v techto dnech vypada na hrebenu se snehem? Sneznice jsem uz vypustil z hlavy, spis premyslim nad botami.. Dle SHMÚ by tam melo byt cca 25cm, ale neni to aktualni predpoved a ty mapy jsou v realu dost nepresne. Nebyl tam nekdo ted? Diky

Cyro

Ahoj, bol som na Vtacniku 10. februara a snehu bolo na hrebeni tak 1,5 m. Turisticke chodniky boli preslapane, inac by som si ani neskrtol :) Takze predpokladam, ze snehu tam je viac nez dost aj teraz...

Skutrjohny

a zase dotaz na snih:)
panove a damy, vi nekdo jak to ted na hrebenu vypada se snehem? ma smysl o vikendu brat sneznice?
diky

Jiku2

Peto, neboj, ony se jeste letos uziji. kdybych sel vylozene po znackach, tak je asi vezmu, ale chci si projit i neznacene useky, podivat se po skalach mimo znacky a pak nekde prespat navolno a i kdyz ty nepromokave ponozky udelaji hodne, tak preci jen by to v nich nebylo tak prijemne.

Peter61

Proč ?
Vezmi je s sebou, ať taky uvidí, jak vypadá svět.

Jiku2

no asi je jeste necham doma. diky za info

Daulagiri

Pri pohľade zo Žiarskej kotliny (napr. dnes) sa hrebeň ešte pekne belie pomedzi stromy. Aj tieto lúky: mapy.hiking.sk/?x=18.66568… v cca 1000 m sú ešte riadne biele. Snehu bolo túto zimu dosť aj keď na vrchole som nebol, osobne si myslím že tam ešte nejaké desiatky cm snehu budú. Neviem či bežecké boty sú to pravé orechové, ale tak uvidíš.

TomXX

Okolo vrcholu Vtáčnika, hlavne na sever sa sneh (a veľa) drží dosť dlho...

Jiku2

diky. preci jen uz je to 2 tydny, kdy byly i hodne teple dny, tak snad to bude ok. uz uvazuji o bezeckych botach a nepromokavych ponozkach..

Pavel Forgáč

Bol som tam 6.3.2019 Kľak-Vtačnik-Rabia skala-Biely kameň a späť. Na niektorých miestach ešte 80 cm snehu, ale to len pod vrcholom vtáčnika. Inde na hrebeni tak 60-20 cm. Išiel som bez snežníc dá sa to prejsť, ale niekedy je to mordor.

Martin knor

Desat dni dozadu bolo na S svahoch vo vyske 700-800 m (nad Prochotom) asi 30 cm snehu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum