Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na ceste k Trhline - zimný hrebeň Tribeča

Diskusná téma K článku: Na ceste k Trhline - zimný hrebeň Tribeča

Posledný rok ma dosť ľudí v mojom okolí “bombarduje” so senzáciou, ktorá vznikla okolo literárneho diela Trhlina. Osobne som knihu nečítal a ani nevidel film, ale v pohorí Tribeč sa túlam dosť často. Preto mi to nedalo a zaumienil som si prejsť hrebeňovku v období, kedy vraj miznú ľudia. Nebude to však klasický diaľkový prechod, pretože v tomto období je ťažšie si nájsť pár voľných dní s relatívne dobrým počasím. Taktiež sú krátke dni a keď chcem z túry pár pekných fotiek, musím šliapať hlavne cez deň. Preto som v období november-marec vystihol viac pekných dní, kedy som sa vydal na časť z hrebeňovky Tribeča.

Pavel Forgáč

Trasu som išiel na etapy. V zime to prejdeš tak za 3 dni keď sú krátke dni, ale v lete ak máš dobré tempo, tak to prejdeš aj za 1 deň cca 12 hodín to môže trvať, pokiaľ budeš dobre šlapať :). Samozrejme to musíš posúdiť podľa svojho tempa.

Matusiak

Zdravim, chcem sa spytat autora tohto pekneho clanku, ci opisanu trasu presiel za den, alebo na etapy? ak za den, za kolko hodin spravil tuto trasu? dik :)

Marek110

Tiež ma štve keď niekto napíše že je to málo atraktívne pohorie. Nikde inde vo svete by to domorodec nepovedal ani na ten najmenej atraktívny kus jeho domovskej krajiny. Ale hold asi to niektorý ľudia u nás majú v povahe.

Tomka

Pekné čítanie o mojom obľúbenom pohorí. Aj keď radšej mám tie "zákutia" ako hlavný hrebeň.
A asi je tam malý preklep - Trojchotár je síce na hrebeni, ale medzi Zoborom a Harančom.

Martin knor

Tiez sa ma vela ludi pyta na Trhlinu, na co odpovedam, ze Tribec je "parkove pohorie". Aspon tak na mna posobi. Umiestnit "tajomno" do tohoto pohoria chce mimoriadne bujnu fantaziu. (Knihu som vsak necital a ani ju citat nebudem.)

Ale nesuhlasim s nazorom, ze ide o malo atraktivne pohorie. Vyhlad spod Zibrice je jeden z najimpozantnejsich u nas. Su tu dva z najstarsich kostolikov na Slovensku, a to mnozstvo kremencovych horok je fascinujuce. Niektore maju ruzovkaste ci oranzovkaste skaly, co sa hned tak nevidi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma