Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistika ako výkon a prostriedok rozvoja vytrvalosti 2.

Peter61

Mieo, ako hoovrí klasik :
kto neprežil, nepochopí. Kto nepochopil, neprežije.

RoL

Peter - 12.12. 07:32 - "Kto nepochopil, neprezije", obzvlast tie tepy pre zacinajucich "sportovcov" 40+ 190-200 :)
Tomas lepsie by bolo uviest tepove pasma z TFmax, nez rozhranie tepov.

Tomas D

RoL - tie tepy v tabulke su citovane z knihy, takze ano vychadza z ineho veku a vykonnosti :) moj zamer bol tu tabulku zazdielat skor kvoli prehladnemu zobrazeniu vytrvalostnych schopnosti a ich dalsej charakteristike (cas, trvanie, energeticke krytie a pod.)

Subjektivna TFmax je urcite pouzitelnejsia ako nejake vseobecne rozpatia (hlavne ak vychadzaju od sportovcov), to mas recht, ale aj samotna TF je pomerne masivny ukazovatel, TFmax moze u niekoho mat odchylky aj v kratkom obdobi a aj fyziologicky TF ma urcite nedostatky ktore nie vzdy dokazu uplne zobrazit aktualne zatazenie alebo adaptaciu. Cize neda sa to povedat jednoznacne, je dobre to sledovat individualne. To sa tam myslim aj spomina.

Ale podla mna je lepsie pracovat s TF ako s pomerne dostupnym ukazovatelom, ako so ziadnym ukazovatelom. ZAroven zaklad - to ze su nejake zony, nejake sposoby energetickeho krytia a systemy ktore to krytie zabezpecuju, by sportovci (aj rekreacny) mali poznat, lebo jediny trener ktory je u rekreacneho sportovca stale k dispozicii je on sam :D

Aj o tom bol ten clanok, nie je ziadna zazracna a jednoducha cesta (potom by kazdy clovek odbehol maraton bez treningu), ale su nejake noty ktore uz pozname a vedia nam pomoct robit to co nas bavi efektivnejsie. Nie kazdy to potrebuje a vyhladava to beriem :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov