Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Slanských vrchov z Tokaja

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Slanských vrchov z Tokaja

Ako sme s bývalým kolegom a kamošom Petrom ukončili putovanie po červenej turistickej značke od Kremenca nad Novou Sedlicou po Devín, prišlo aj na trošku zanedbávané pohoria. Spomínanú červenú sme absolvovali v priebehu viacerých rokov. Niekedy spolu, inokedy každý sám. Zásobáreň kolegových ďalších cieľov obsahovala aj Slanské vrchy. Keďže sme obaja zo západnej časti republiky, pre nás úplne neznáme. O pláne trasovania pochodu ani nediskutujeme. Jasná červená. Trochu váhame len o nástupe. Už zo Slovenského Nového Mesta? Či voliť kratší nástup na hrebeň v oblasti Michalian? No možnosť objavovania vinohradníckej oblasti Tokaj zvíťazila. Ideme celú červenú, nebudeme poľavovať z nárokov. Počasie v predpovedi je na nasledujúce dni úplne vhodné na turistiku. Potrebujeme tak štyri dni na prechod celej trasy.

Pavol "Chodec" Horvath

DD hammock ma aj vlastnu sietku proti hmyzu... Mas moznost ju pouzit, alebo otocit hamaku a spat bez sietky.

Vladimir.

Nie som odborník na kliešte. No nelietajú a preto hamaka z tohto hľadiska bezpečnejšia je pre nelietavú háveď. Asi preto je používaná aj v trópoch. Lietajucú izolujú moskytierou.

Martin knor

Vlado, ako potom vysvetlis tych 10 kliestov na stane? (Na sebe som ich 10 este nemal nikdy.) Zrejme je to tak, ze oni sa aj aktivne presuvaju k zdroju tepla. (Stanoval som vtedy na lesnej cesticke v Strazovskych vrchoch - travy tam vela nebolo a bola nizka.)

Vladimir.

Aká je asi pravdepodobnosť získania kliešťa pri bivaku na priestore cca 20 M2 oproti 35 kilometrovej chôdzi rôznorodým terénom? Inak všetky menované odstráni pobyt v klimatizovanom hoteli. Hamaka+tarp je asi o 2kg menej na chrbáte.

Martin knor

Peto, hned som skontroloval Pieniny. Vcera som tam mal po prechadzke na sebe 2 kliestov, ale Pieniny v zozname nie su.

Martin knor

Pekne putovanie. Skoda, ze ta cervena najvacsie atrakcie pohoria mina.
K tej hamake - raz rano som na stane nasiel 10 kliestov. Lozili po strieske a nevedeli sa dostat dnu. Tak som ich pekne po jednom popucil. Keby bola strieska otvorena ako na tej hamake, je zrejme, kde by rano boli. Podobne je stan ucinny proti komarom. Ak aj vletia dnu, tak akosi nevedia lokalizovat zdroj tepla a pichaju sosaky do steny stanu. Akurat male kusave musky stan nezastavi.

Pekm

Pekna tura, dik za informacie. Pre mna sa velmi hodia lebo buduci rok to chcem dat bud naraz od Dukly alebo aspon na dva krat - Dukla-Presov a potom Presov-Slovenske Nove mesto. Moc moznosti na spanie len tak pod nejakym altankom asi nebolo co? Rozmyslam, ze by som mozno nebral ani stan len tak nadivoko prespaval v spacaku.

Boro

Dobrý vander. Kedysi sme to išli opačne. Štart z Prešova a koniec kdesi za Izrou v nejakej dedine. Vtedy sme zišli aj k Herlianskemu gejzíru a spali v besiedke a čakali na nočnú erupciu,raz sme spali na chate Bogota. no bola ti riadna túlačka. Len také dlhé túry sme nikdy nerobili.

Ade.e

Fajn clanok. NIekedy som mal v plane prejst aspon od Slanca do Presova, resp. aspon strednu cast , ale ked som to raz skusil na jednodnovke, mal som krizu, prislo mi zle, musel som sa vratit. Odvtedy som na to zanevrel a max. idem len sever alebo juh.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma