Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zbierka na útulňu Tajch

Pavol "Chodec" Horvath

Adelmos:
Diky za skrutky, uz som ich odlozil.

Plech sa bude natierat, ta odlomena cast sa opravy. Okolo pece bude vybetonovane a pod jednou z posteli sa vymenia zhnite dosky. Zo strany od lesa pride Nopova folia.
Dakujeme za postrehy, uz sa vsetko riesi. Len keby viaceri prispeli (hlavne Ty co naslubovali) mohli by sme urobit viac nez chceme.

Adelmos

ahojte včera (26.mája) pri zostupe z Veľkej chochule som sa zastavil na útulni; myslím že najdôležitejšia je oprava strechy - na okraji je vylomená lata na ktorej je plech - pôvodná strecha je šindľová a na šindli je plech, ale inak je v dobrom stave. Podlaha je latová, okolo pece laty nie sú. Zo strany "od lesa" by sa mohli dať nejaké plechy alebo niečo podobné aby bola chránená stena keď spadne sneh zo strechy... Nechal som 4 krabičky skrutiek do dreva 4x40, 5x100 a pod. - sú na regáli pri peci, môžu sa zísť pri rekonštrukcii. Dúfam že ich nikto neukradne...

Lubo

Adelmos, vdaka za podnet, no zial na topograficky podklad nemame dosah. Ked si vsak zapnes vrstvu Chat a utulni, tak sa zobrazuje spravne.

Adelmos

Ahojte chcem len upozorniť že na turistickej mape je chata Tajch označená nesprávne; táto chata sa nachádza v mieste označenom šípkou (prakticky na zelenej značke Veľká Chochuľa - Brusno)

Pavol "Chodec" Horvath

Peter61: treba prispiet. Niektore utulne su na cierno, niektore nie. Ja prispejem na utulnu a neriesim ci vyhori, alebo bude zrusena/zamknuta hocikym.

Peter61

Martin, v článku o zrube je uvedené, že to bola ubytovňa pre robotníkov.
Opýtal som sa, lebo PChH vypísal túto tému k zbierke jemu vlastným spôsobom (neskôr po otázkach doplnil), a čo sa týka vlastníctva kadečoho v lese ....

Pavol "Chodec" Horvath

Budova bola vynata z majetku lesov SR...
Lesnici vedia o tom ze sluzi ako turisticka utulna. Neoficialne...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov