Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horná Tižina – Mravečník – Terchová

Diskusná téma K článku: Horná Tižina – Mravečník – Terchová

Okolie Terchovej ponúka široké možnosti na turistiku či cyklistiku. Nie je to len hlavný hrebeň Malej Fatry a Jánošíkove diery, ktoré stoja za návštevu. Sú tu aj iné, viac ukryté krásy v podobe roztrúsených lazov pod hrebeňom Vojenného nad dolinou Struháreň či v okolí Pupova. Tu zvyčajne nenájdete toľko turistov, zato sa tu môžete porozprávať s chalupármi alebo, ak budete mať šťastie, aj s ľuďmi, ktorí tu vo svojich chalúpkach žijú počas celého roka.

Janabilesova

Dúfam, že ste mali pekné výhľady. Ku rozhľadni vedie aj neznačený chodník, ktorý prichádza od Terchovej ku rozhľadni zľava. Na týchto miestach, myslím, že pri akej takej viditeľnosti, by už človek pri zostupe nemal zablúdiť.

Samkoh

minulý utorok sme to išli a celkom náročné šliapanie po modrej od severu a nekonečný zostup po modrej na juh do Terchovej. Plus keď už píšem k tomuto článku, tak chcem upozorniť, že na poslednej lúke pred terchovskou rozhľadňou smerom od Mravečníka ukazuje šípka na stĺpe elektrického vedenia nezmyselne vpravo dole na lúčnu cestu. Správne značka pokračuje priamo po lúke v pôvoddnom smere ku ďalšiemu značkárskemu kolu.

Janabilesova

Prosím o opravu popisu fotky Zlieň a sedlo Lutiše. Správny popis je Magura a sedlo Lutiše. Práve tomuto kopčeku, ktorý je od vzniku tohto článku o niečo viac odlesnený, je venovaný samostatný článok hiking.dennikn.sk/…/za_vyhlad….

Jarka Šimek

včera, jsme vystoupali na vrchol, zarůstající holiny, množství poničených mladých stromů, ale ty parádní rozhledyrozhledy

Ade.e

Uz roku 2015 bolo na Mravecniku vyrubane. Od Terchovej a potoam na S. Lutiska a dalej na Zlien som siel s partackou, o ktorej som dufal, ze sa stane mojou celozivotnou..

Martin knor

Ahoj,

Ano, na vrchole Pupova som bol 2x. Vyhlad z neho nebol, vrchol bol v lese. Ale pri sucasnom masivnom rubani sa to mohlo zmenit. (Na vrchole bola polska tabula :-D.)

Z predvrchola na ktorom konci zlta znacka je vyhlad smerom na Terchovu. Je tam pekna, jalovcami zarastajuca lucka.

Janabilesova

Na vrchole Mravecnika je to vyrubane uz niekolko rokov, v tej dolnej casti, to neviem, kedy bolo vyrubane, isla som tadial prvykrat... Ked spominas Pupov, bol si aj na vrchole? Nevies nahodou, ci je na zltej znacke zhora vyhlad alebo treba ist dalej po neznacenom hrebeni smerom na druhy vrchol?

V osade Smrekovci rastie nove asi ubytovacie zariadenie, posielala som fotku do Galerie. Domaci sa netvarili velmi nadsene, ze ako budu k tomu zariadeniu navstevnici chodit. Cez ich pozemky?

Martin knor

Dobre to tam vyrubali...

Pred casom som na svahu Pupova (pred Janosikovcami) fotil nadhernu samotu, priam gazdovsky dvor. A potom prisiel chlapik a ukazal mi, ako sa skaly pod domom rozpadaju. Boli spravene zo sietky obalenej sadrou. Islo o filmovu kulisu :-D .

Tomka

Aj ja mám rada samoty okolo Terchovej.
Pekný článok, vďaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma