Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vyber cyklotrasy - spevnena cesta?

Diskusná téma Vyber cyklotrasy - spevnena cesta?

Ahojte, s priatelom prilietame domov na Slovensko a chystame sa objavovat krasy domoviny na bicykloch, on na trekkingovom bicykli z pozicovne, ja na cyklokrosovom Genesis CDF s pomerne uzkymi plastami, myslim ze zhruba 3-4cm). Chystame sa zrejme na Horehronie/Pohronie a lakaju nas tichsie a menej frekventovane cesty. Priebezne som sa pozerala na mapu na hiking.sk, snaziac sa naplanovat nejaku trasu, ale zial som dost neznala situacie a potrebovala by som radu co sa tyka pristupnosti a pojazdnosti urcitych ciest s ohladom na typ bicyklov ktore mame a fakt ze budeme mat kapsy s batozinou. Konkretne ma zaujima typ cesty ktory je v legende turistickej mapy klasifikovany ako "spevnena cesta". Potrebovala by som vediet ci takyto typ cesty ma pevny (asfaltovy?) povrch a ci sa na taku cestu vobec mam odvazit vybrat s mojim cyklokrosovym bicyklom s viac-menej cestnymi plastami? Alebo skoncim az po usi v blate? Za kazdu radu vopred dakujem:)

Anemone

Tak ludkovia, dakujem za vsetky prispevky, aj vdaka vam a vasim radam sa ta nasa cyklodovolenka vydarila na jednotku! Spoznala som kuty Slovenska v ktorych som nikdy nebola a priatel je uchvateny, urcite to nebola nasa posledna cyklodovolenka. Vdaka za toto forum,horam a bicyklom zdar! :D

Lendl

Z Tisovca do sedla Burda je asi do polovice asfalt, potom spevnena cesta, posledny usek trochu strmsi. Z Burdy je asfalt.

Anemone

Super ludkovia, dakujem. A co z Tisovca do Zavadky nad Hronom cez sedlo Burda a dolinou Hronca? To by uz bol posledny kusok do nasej cykloskladacky:)

Muska

Po asfaltke sa dá previezť aj medzi Dolnou Lehotou a Bystrou mapy.hiking.sk/?x=19.57351… a okruh sa dá rozšíriť cez sedlo Vagnár. Prípadne okruh Čierny Balog - Sv. Ján - Hronček Sihla a späť na Balog buď štátnou cestou, alebo nasäť na Hronček a následne na Dankovú - Veľkou dolinou dole mapy.hiking.sk/?x=19.56578… .

Lubo

Ano, je to asfaltka. Pre trekace bezproblemove.

Anemone

Dakujem za doterajsie prispevky. Uz sme na ceste tak mam presnejsiu predstavu o nasej trase. Zaujimali by ma nazory na prechod z Helpy cez sedlo Priehyba, Driecnou dolinou k Ciernemu Vahu. Trasa na cyklomape Horehronia znacena ako uzavreta pre motorove vozidla. Znamena to ze je to asfaltka? Dalo by sa na spominanych typoch bicyklov? Dakujem.

Janovarga_logout

áno, súhlasím
ale pri zapnutí cykloznačiek a aj podkladovej mapy na cyklo, stále nevieme vyriešiť tú podstatnú otázku: aké plášte a aký je tam reálny povrch. To odtiaľto len ťažko vyčítaš, pričom ten cykloserver to ma vyznačené. Čo by ináč mohol byť aj typ na zlepšenie mapy, resp rozšírenie legendy.

Svego

No ja teda neviem, som len druhotriedny cyklista, ale pokiaľ si na hikeplaneri zapnem vrstvu cykloznačky, je tam podstatne hustejšia sieť cyklochodníkov, ako na "konkurencii". Napr. Požitavie - oblasť Z.Moraviec. A našlo by sa toho viac. Ale je pravdou, že na cykloserver.cz viac prispievajú svojimi skúsenosťami z terénu cyklisti.

Anemone

Dakujem za tipy, janovarga_logout, ta konkurencia je super! Velmi uzitocne.

Lendl

Ak je cesta označená plnou čiarou, mala by to byť asfaltka. Prerušovaná čiara je cesta rôznej kvality vrátane možnosti "po uši v blate". Napíš akú trasu plánuješ a určite dáme odpoveď.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma