Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Záhoráckou magistrálou I.

Diskusná téma K článku: Záhoráckou magistrálou I.

Diaľkové trasy doposiaľ išli dosť mimo mojich turistických záujmov. Ich popularita však rastie, a tak vzklíčila myšlienka, že by som to mohol skúsiť. Väčšina z nich je však časovo náročná a zmiznúť na dva-tri týždne by mi doma neprešlo, tak som si vybral Záhorácku magistrálu, ktorá má baby parametre – necelých 103 kilometrov so stúpaním 1768 m. Pohodovým tempom sú to tri dni.

Fangorn

Ďakujem za odpovede, super. Rád to vyskúšam :)

Martin knor

Tu prvu cast po Vrbovce som siel pred 29 rokmi. Vtedy Zahoracka magistrala este neexistovala. V pamati mi utkvela rotunda na kopceku v Skalici, sklipky za mestom a klokoce na hrebeni. Dalej som pokracoval do Cachtic.
Ale pacia sa mi aj tie Kopanice. Ani som netusil, ze tam vyznacili znacku.

Elena Šeligová

U nás platí pravidlo pre cyklistov, kto vyjde Sobotište-Kút je dobrý cyklista. Ja už takto, prikladám obrázok.

Pekm

Len doplnim, ze od Senice je to bikom celkom divocina, Treba byt pripraveny na to, ze sa mozu zabarat v pieskovom podklade kolesa ale vzdy sa to nejako da obehnut takze by to malo ist v pohode. A ak by nahodou naprsalo tak v mokrom piesku to bude asi peklicko. Inak podla toho co sme videli v polke aprila tak v dedine Sance tu krcmu opravuju resp. prerabaju (kto ho vie ci to bude znovu krcma) tak moc by som na nu nespoliehal.

Samkoh

Ja by som dodal, že úsek sobotiste-halabrinovci je v smere k halabrinovcom utrpenie- nekonečné stúpanie hore strmou asfaltkou k objektu na kopci, ktorý celý čas vidíš, ale len veľmi pomaly sa k tebe priblizujes.
O okolí sukupovcov som už písal inde, nebudem sa opakovať.

Lubo

Boro, viem :-) však ale to by som dopadol ako Jano, keď po silvestrovské vajcia išiel.

Boro

Ech ty beťár, ty nevieš, že kaviareň u Bora je pre teba vždy otvorená a rada podáva kamarátom raňajky ??? Dokonca i radou by pomohla.
Fangorn, jazdím to na biku celkom pravidelne, aj keď nie úplne podľa Lubovej cesty. Blato je tam dosť limitujúce, ale je tam dostatok lesných ciest so spevneným alebo i asfaltovým povrchom.

Lubo

Ad bike:
Blato je asi najvacsi problem v tychto usekoch. Trebalo by pockat na dlhsie obdobie sucha a potom by to slo. Zavisi vsak aj od toho, nakolko striktne sa chces drzat magistraly. Poporiadku:

Skalica - Kriznica:
Sem sa da dostat aj zo Zlatnickej doliny a bikovo je to prijemnejsie. Najma usek Kratke Vysoke pole - osada Salas podla mna nebude uplne bikovy ani po vyraznejsom suchu.

Kriznica - Kovalovske luky
Ak si odpustis Cupy a pojdes sirokou cestou az na Kovalovske luky, celkom usetris energiu aj nervy. Najma v clanku popisovany usek krizom krazom lesom.

Kovalovske luky - Sance
Bezproblemov bikovatelne, obcasne velke mlaky sa daju obist. Celkom pekny usek pre bike. Ide to lesom. Len voda je trochu problem. Lepsie mat so sebou. V osade Sance nie je ziadne hostinec ale kusok dalej v budove byvaleho hranicneho prechodu je krcma. Pred par rokmi som tam bol, ked sme sli bikom zo Skalice na Javorinu. Teraz neviem ci to je este v prevadzke.

Sance - Sukupovci
Bezproblemov bikovatelne a myslim, ze by to aj bolo velmi prijemne.

Sukupovci - Halabrinovci
Cca podtialto mapy.hiking.sk/?x=17.47961… to nebude prave prijemne, treba ocakavat viac tlacenia. Dalej je to v pohode, okolo osad obcas navigacne narocnejsie. Ak vsak trochu zmenis trasovanie a vyuzijes pristupove cesty na lazy, tak usek prejdes rychlejsie.

Halabrinovci - Senica
Vsetko ide po asfalte, takze bikeovatelne je to primarane tomu :-). Ziadna extra jazda ale ovela prijemnejsiíe ako to tapkat turisticky.

Od Senice dalej neviem. Casovo si viem predstavit, ze Skalica - Senica za jeden den by nemala byt najmensi problem. Ci sa da prejst cela magistrala na jeden sup na biku, to zalezi od tvojej kondicky a odhodlania :-)

Fangorn

Pekne :-)
A teda, uz som sa pytal asi aj pri inom clanku. Dalo by sa to na biku? Odhliadnuc od blata samozrejme, v case sucha :-) diky

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma