Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Májové Strážovské vrchy na 2 dni

Diskusná téma K článku: Májové Strážovské vrchy na 2 dni

Strážovské vrchy skrývajú vo svojej rozsiahlosti množstvo turisticky zaujímavých oblastí. Návštevníci prichádzajú hlavne k vychytenejším: Strážov, Vápeč, Súľovské skaly prípadne Manínska tiesňava. Nie som výnimka. Aj keď mám trvalé bydlisko na juhovýchodnom okraji menovaných vrchov, veľa oblastí je mi turisticky neznámych. Hlavne dopravne nedostupnejšie z regiónu hornej Nitry. Nastal čas skúsiť zaplniť pár bielych miest v mojej mape.

Daulagiri

Pekný článoček, Strážovské vrchy sú rozsiahle a pestré. A preto veľmi zaujímavé. Bol som tu asi na 3 túrach s toho dva krát na Strážove. Pamätám si že to údolie za Priedhorím je pekné, na lúkach Hrubej Kečky sme mali hustú hmlu.
V úvode ma zaujal výhľad zo Sokola - vyzerá fakt malebne.

Vladimir.

Tento kút Slovenska nepoznám. V neznámom kraji kráčam radšej po turistických chodníkoch a Rohatá-Rohatín bola pre mňa len kóta na mape. Možno príde na radu pri plánovanej návšteve Mojtína. Aj tak to bolo LTT.

Martin knor

Aha, to je Pružina a nie Pružiná. OK, snad si to uz zapamatam.

MisoB

Martin - "do Pružiny" - podľa vzoru "slanina"... aj Radošinci boli citliví, keď ich lokalizovali "do Radošinej" (koniec jazykového okienka).

Martin knor

Ano, ta zelena znacka, ktora ide v sucasnosti do Pruzinej, sla v minulosti do Fackova. Kdesi v okoli Sadockeho vrchu su este na stromoch znacky.

Inak, kvoli napatemu harmonogramu si vynechal Rohatin. Tiez velmi pekny kopec.

MisoB

Šiel som dnes okolo - na prameň pri prístrešku nad Priedhorím sa nespoliehajte (rúrka ulomená, voda presakuje len popod skruž).

MisoB

V Slopnej si nič nezmeškal... napriek názvu tam krčmu nemajú :)

Boro

Strážovské vrchy sú nádherné. Vandroval som tam veľakrát a mám na ne tie najlepšie spomienky.

TomXX

V poslednej dobe chodím do Strážovských častejšie. Je to nedocenené pohorie - pestré, členité s veľa zaujímavými miestami. Dalo by sa tam túlať doslova celé roky :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov