Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Beskid, Kasprowy Wierch a Dolina Gąsienicowa v lete

Diskusná téma K článku: Beskid, Kasprowy Wierch a Dolina Gąsienicowa v lete

Frekvencia pomenovania Beskyd/Beskydy je tak častá ako napríklad Magura či Poľana. Pod označením Beskydy si môžeme predstaviť pohorie v Poľsku, v severovýchodnej Morave, na Orave či Ukrajine. Avšak my sa vyberieme na hrebeň Západných Tatier, ktorých najvýchodnejší vrchol je Beskid (slov. Beskyd) 2012 m. V jeho blízkosti si nenecháme ujsť dominantnejší vrchol Kasprovho vrchu (Kasprowy Wierch) s vrcholovou stanicou lanovky a meteorologickým observatóriom. Vychádzku zrealizujeme v lete a v druhom pokračovaní článku v zime, kedy bude pridanou hodnotou pohľad na zatvorenú slovenskú krajinu Vysokých a Západných Tatier.

Martin knor

Na ten Koscielec, ale aj na Giewont, sa chystam uz roky. Snad mi to niekedy vyjde. V Tatrach je toho dost, co by som chcel obehat.

Daulagiri

No jo Poľské Tatry sú krásne. Hlavne sa mi páči tá Gasienicowa dolina zo salašmi a štítmi vzadu, je to malebná scenéria.

Sona

O tyzden pride na schladenie zimna verzia tejto lokality taktiez od Romana.

Ján Halaša

Dík Roman za článok. Poľské Tatry sú skvelé. Ten Beskid je vraj najnavštevovanejšia dvojtisícovka v Tatrách ;-) Lístok na kolej linowu na Kasprowy Wierch sa dajú kúpiť aj na sklep.pkl.pl

Bazin

adina, kupili sme hore na cestu dole, da sa platit aj kartou. Kedze dost ludi ide peso dole tak v pokladni nebola ani velka rada.

Adina

Dík za článoček Roman. Snáď mi to tento rok vyjde. Lístok na lanovku ste si kúpili ešte dole, či sa dá aj na Kasprovom vrchu? Nemám chuť sa zdržiavať v tom dave.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma