Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skryté poklady Malých Karpát – Egreš

Diskusná téma K článku: Skryté poklady Malých Karpát – Egreš

Prvýkrát som výrazný homoľovitý vrchol s nezvyčajným názvom videl v roku 1987, keď sme s Monikou išli cez Malé Karpaty z Častej do Plaveckého Podhradia s nocľahom na Kolovrátku. Párkrát mi ešte pritiahol zrak počas cyklistických túr v okolí, ale nejako som sa k nemu za masívny plot zvernice neodhodlal vyraziť. Aj keď ma v minulosti niekoľkokrát zvedavosť premohla a na jej územie som potichu liezol cez oplotenie, až po jej oficiálnom sprístupnení som sem začal chodiť vyslovene pravidelne.

Elena Šeligová

Veľmi ma zaujal článok. Plaveckomikulášania už celé storočie putujú na sv. Leonarda do Doľan. Trasa je vyznačená na obrázku. Tvoja trasa je súbežná s našou. Dobre poznať aspoň z popisu a obrázkov.

PaliT

Ešte jeden pohľad z tejto soboty z Častovského cyklookruhu, zľava Jelenec, Geldek s lentilkovým mrakom (dosť fúkalo) a vpravo sú na horizinte Sklený vrch a Skalka, pred nimi je rozoznateľný trávnatý Egreš.
Fotené zo zvernice v blízkosti vrchu Baranie Rohy.

Samkoh

Geldek nebol aj iný názov
pre Jeleniu horu nad Plav.Podhradim, či sa mi to mýli?

Vladimir Popluhar

Egreš mám v pláne už dlhšiu dobu, tak dakujem, že si mi dal zaujimavé info. Fajn čítanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma