Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod (ne)známym Vihorlatom II.

Diskusná téma K článku: Prechod (ne)známym Vihorlatom II.

Pred štyrmi rokmi som prvýkrát navštívil Vihorlatské vrchy a prešiel všetky zaujímavé miesta. Tým pádom to vyzeralo, že Vihorlat mám vybavený a môžem naň spokojne zabudnúť. Teda aspoň na nejaký čas. Ale keď som videl, že v jeho "závetrí" sú drevené cerkvi a že by sa to dalo spojiť s východným hrebeňom, tak som dumal nad prechodom (ne)známeho východného hrebeňa Vihorlatu.

Ade.e

Tomka: To ma rozosmialo, ze sa ti v podsate moj clanok pacil. :D
A plus to, ze to nemam brat ako vycitku. :D
Ono, trocha si to zle pochopila. Ja som tam nesiel a ani nebol som sklamany zo zlych vyhladov. Mne o nich nejde, ak by slo, tak idem na Dumbier, Choc alebo Krivan. A skus hadat, ci som tam bol aspon raz? :D
Ono, ten Kamen, ci Vihorlat, bol aj pre mna taky bonus. V prvom rade bolo vidiet tie kostoliky a v druhom doplnit ten vychodny hreben. Treti, dojst k Sirave alebo na Senderov, co sa mi nepodarilo a az potom kdesi tie vyhlady, ktore uplne nevysli.
A inac, nepovazujem sa za "vyhladoveho turistu", ale najma a v prevaznej miere za turistu vyhladavajuceho lazy, samoty, nejake pamiatky ap. A to je aj gro mojich tur a clankov z nich. :)
Mato: Na etapy si putoval po Slovensku? NIeco na styl po hraniciach?

Tomka

Heňo, z Tvojho článku som pochopila,aké to majú "výhľadoví turisti" ťažké. Nie sú výhľady, tak do istej miery nie celkom vydarená túra! Ja mám šťastie, že ďaleký výhľad /ak je/, beriem len ako bonus.
Ako laická botanička aj tak viac pozerám pod nohy a okolo seba.
Mňa vo Vihorlate očarilo práve to, čo bráni výhľadom a to sú stromy. Nádherné stáročné kleny - javory horské! Krajšie som hádam nikde na Slovensku nevidela. Išla som si hlavu vykrútiť čo som pozerala do ich krásnych korún.
A tá rozseknutá skala na Nežabci má tiež svoje čaro!
Neber to ako výčitku - každý sme iný, každý máme svoje priority.
A v podstate Tvoj článok sa mi páčil.

Martin knor

Tym vychodnym hrebenom som siel, ked som na etapy putoval okolo Slovenska. Nocnym vlakom a autobusom do Sobraniec, stade peso do Sniny a dalsim nocnym vlakom domov. Posledne kilometre do Sniny som utekal, lebo som trasu trochu podcenil. Poprchalo, a v topankach mi lockala voda. Bol to zazitok.
Jeden den sme sa motali vo Vihorlate s Marianom aj tento rok a nakukli sme na viacere atraktivne miesta.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma