Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Barborská cesta za štyri dni

Diskusná téma K článku: Barborská cesta za štyri dni

Dlho som rozmýšľal či Barborskú cestu pridať do svojej zbierky diaľkových prechodov. Nie je to úplne bežná turistická trasa, ale prechádza miestami, ktoré sú mi dosť blízke. Keď som bol v marci vo Zvolene, zbehol som si kúpiť bedeker cestovateľa a bolo rozhodnuté. V prvé pekné dni, ktoré prídu, sa na ňu vyberiem. Zrovna to vyšlo na dni počas veľkonočných sviatkov. Počasie malo byť priam ukážkové, a tak nič nebránilo tomu, aby som vyrazil na prvý diaľkový prechod v tomto roku. Trasa je vlastne okruh a oficiálne začína a končí v Banskej Bystrici. Mne však viac vyhovuje začínať a končiť vo Zvolene.

Daulagiri

Palec hore za všetko, hlavne za tie denné dávky. To sa ako dá prejsť 56 km za deň a vnímať okolie atď.? :-)
Pre mňa toto absolútne nie je, ja vysedávam, kochám sa, oddychujem, fotím...
Túto cestu poznám, keďže bývam v tomto kraji, ale nemám ju v pláne takto vcelku prejsť. Prechádza však cez ozaj krásne miesta a mestá.

Miroslav Pilat

Super vykon!Barborska cesta je povodne planovana pre pesich na 8 az 9 dni barborskacesta.sk/, dokonca aj na horskom bicykli je to riadna makacka. Ta neprijemna cast trasy po frekventovanej ceste od Ulanky na Harmanec sa obchadza vlavo cez potok po zltej TZT a potom hned vpravo po byvalej zeleznicnej vlecke az k zavodu SHP wandermap.net/…/osm.

Martin knor

Ako vravel Pali, je to individualne. Niekto moze prejst denne 20 km a budeto pre neho lopota, no pre Pavla to bola pri 50 km porciach brnkacka - to vidno z toho ako casto si pozrel atraktivne miesta pri trase.

Ked som bol mladsi, casto som turistikoval po Cechach. Denne som presiel v priemere 35 km, no v batohu bol stan so spacakom a cestou som navstivil vsetky pristupne zamky (niekedy aj dva za den) co boli na trase. Ale v Cechach byva male prevysenie, takze to bolo v pohode.

Zivan

Každý preferuje v turistike také tempo aké mu vyhovuje. Závisí to od veku, naturelu, kondície a mnohých iných faktorov.
Pre takéto viacdňové konské denné dávky je už dobré zamyslieť sa aj nad vhodnou výbavou, aby drina nezatlačila do úzadia vnímanie okolia.
idnes.cz/…/ultra-light-trekki…

PaliT

Toto bude veľmi individuálne. Pre väčšinu z nás platí, že nad určitý kilometrový výkon už len zatíname zuby a nie sme celkom v stave vnímať krásu okolo. Ale ak je niekto veľmi dobre trénovaný, jeho hranica je úplne inde.
Pred pár dňami som pridával na Hiking článok o trase, ktorú som najprv prešiel na bicykli a potom schválne išiel aj peši, lebo ten prežitok je úplne iný. Pomalošľap to istí.

Boro

No Pali, teraz trošičku vážnejšie o tom, že vnímanie krajiny je pri pešej turistike ten najlepší spôsob. Úplne s tebou súhlasím. lenže 50 - 60 km denne,4 x za sebou, tak to už je pekný "cvrkot". Neviem, neviem, či by som mal čas a aj chuť ešte niečo pozorovať či nebodaj sa kochať. Keď sme vandrovali s batohmi, tak naša denná dávka bola 23-28 km. Pekne v klude, pohode, prestávky, kochačky, sem-tqam kávička z ešusu a večer , p=ekne pripravený kemp, s drevom na slušný táborák. Nuž ale proti gustu žiadny dišputát. Každý sme predsa iný. A tak stále máš môj obdiv . Ale .....

Pavel Forgáč

boro - s bicyklom nie som moc kamarát :D radšej chodím pešo. Ako presúvadlo je bicykel fajn vec, ale keď si chcem obzrieť krajinu, tak sa nič nevyrovná pešej turistike. Teda aspoň podľa mňa :).

martin knor - Tento rok sa podarilo vyšperkovať kondíciu, len škoda že nemám v pláne nejakú dlhšiu trasu ako bola SNP. Na viacerých trasách som tesne minul zaujímavé miesta a potom mi to bolo časom aj ľúto. Preto ak je niečo zaujímavé na blízku, tak sa tam snažím zbehnúť ak je to možné. Okolie Kremnice a aj samotná Kremnica je veľmi zaujímavá. Odporúčam navštíviť Jastrabskú skalu a mestský hrad Kremnica. Samozrejme ak to už nemáš pochodené :). Milé lektorky na hrade vedia pútavo rozprávať o histórii mesta.

Martin knor

Ty brdo, ked vidim tie denne vzdialenosti a prevysenia, tak ma az chyta depka. A nepomoze ani utesovanie, ze mam uz viac rokov. Taketo porcie som nezvladal ani ked som bol mladsi. Najviac ma fascinuje, ze si to siel uplne v pohode. Ked bolo cosi zaujimave povedla, vybehol si sa tam pozriet. Super, takto ma vypadat prejdenie dialkovej trasy.
Inac, najviac ma oslovilo okolie Kremnice, ktore nemam prilis pochodene. Tento rok som bol uz 2x v Kremnickych vrchoch, ale asi sa tam este vyberiem.

PaliT

Impozantné. Pre mňa vari desaťdňový vander.
Nemalo to byť v sekcií ULTRA? :)

Boro

Ta Pali, ta to ty tu toto peši? Ta to ty nemaš pycykeľ? To ja by zhynuľ.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma