Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Planina Horný vrch zo Sorošky

Diskusná téma K článku: Planina Horný vrch zo Sorošky

V druhom diele zo série „Výhľady Slovenského krasu“ navštívime planinu zvanú Horný vrch. Nachádza sa v centrálnej časti krasu a od ostatných planín sa líši svojím dlhým a úzkym tvarom, pretiahnutým v smere východ - západ. Najjednoduchší prístup na planinu je na jej západnom okraji v Jablonovskom sedle, známom tiež ako Soroška. Tu sa planina Horný vrch dotýka susednej Silickej planiny, cez horský priechod prechádza náš hlavný južný cestný ťah (I/16) a v neposlednom rade tu je motorest (koliba) s parkoviskom. Mal som v pláne preskúmať vyhliadky v tejto časti planiny, výsledný priebeh túry sa však vytváral až priamo počas nej.

FunTTomas

Je otvorená koliba Soroška? Dávajú jedlo do jednorázových obalov alebo v akom režime aktuálne fungujú?

Daulagiri

Toto je krásny kraj, stále ešte neopozeraný. Tatry som krásne videl z Dievčenskej skaly na Silickej planine, pre mňa nevšedný zážitok :-) Fotky článku sú ozaj super!

Martin knor

Parada. Ale aj tak Ta podozrievam, ze na svoje fotky Tatry dokreslujes :-D.

Siel som tuto jar severnym okrajom Silickej planiny, ale stade nie su tak fantasticke vyhlady ako z okraja planiny Horny vrch. Zato som tam fotil koberec kandikov psich zubov. Tatry (Vysoke aj Nozke) vsak dobre vidno z luk nad Silicou, kde som bol o tyzden neskor.

PaliT

Skvelé, najmä fotky, skladám klobúk...

Boro

Tú úžasnú fazuľovku s údeným tam varia už desaťročia a je aj v mysli celej našej bandy zapísaná zlatým písmom. Bola fantastická.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma