Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Rakytovské plieska (okruh)

Diskusná téma K článku: NCH Rakytovské plieska (okruh)

Dnes konečne aj do Tatier prišlo teplé, skoro letné počasie. Máme chuť na kratšiu vychádzku na menej navštevovaných miestach. Vyberieme si NCH na Rakytovské plieska. Nachádza západne od Štrbského Plesa, v oblasti zasiahnutej vetrovou kalamitou v roku 2004. Chceme si detailne pozrieť, ako si príroda poradila s jej následkami a vychutnať si krásne výhľady v objatí sviežej zelene.

PaliT

My sme tam boli 20. júla, chodníček viditeľný, ale po nočnom daždi sme zistili, že presne po 5 rokoch nám zdochol goretex v topánkach a čvachtali sme celý zvyšok cesty.

Dbart

Išiel som tadiaľ posledný augustový pondelok ráno. Zo Štrbského ma na zelenú značku vyprevádzali 2 líšky, potom už len ľudoprázdno, po zelenej značke tráva okolo chodníka pokosená. Na NCH tráva až po vaj... a rosa ktorá vydrží celý deň. Chodník teda ťažšie rozpoznateľný, ale nezablúdil som. Značky NCH sú už dosť vyblednuté. V tomto čase sú tam kvantá lesného ovocia ;) . Na tej jedinej mape od Tatraplanu je ten chodník v pravej časti vyznačený asi neaktuálne, v podstate sa ide po tom prerušovanom chodníku, čo je asi na každej mape. tá vrchná časť už je správne. ja som potom pokračoval na po modrej hore na Jamské a červenou naspäť na Štrbské. Premočený od rosy som bol fest.

Lenka0509

Tak to som zvedava na mapu z Harmanca, som rada, ze sa mojou pripomienkou zaoberali :)
Uz mi ku spokojnosti chybaju len tie popisy k jednotlivym zastavkam.

Janabilesova

Nova aktualizacia mapy VKU Harmanec by mala uz chodnik obsahovat.

Myshell

Lenka, predpokladám, že na väčšine máp nie je, lebo sa donedávna vôbec neudržiaval. Keď som tam bola prvý krát niekoľko rokov dozadu, bolo to prebíjanie sa slušne hustým porastom, jeden mostík úplne spadnutý v potoku a pod., aj som poblúdila. Tento rok v júni bol najschodnejší čo som zažila, ale prechodnosť asi závisí aj od ročného obdobia (hoci fakt je, že ten mostík sa určite sám neopravil, takže niekto tu predsa len občas príde "upratať"). NCH som zatiaľ našla iba na mape Tatraplan 1:25000 (doma mám 12. vyd. z r. 2016, pridávam foto).

Lenka0509

Super, aj my sme tento chodník objavili len nedávno. Ani na väčšine máp nie je, čo je škoda. Som zvedavá, či ho zahrnú do novej VKU Harmanec. Nepodarilo sa Vám zohnať aj nejaké bližšie info o jednotlivých bodoch? Vraj ku chodníku existoval nejaký sprievodca, ktorý sa dal vydzvihnúť na začiatku. No teraz po ňom ani chýru ani slychu, a neviem sa dopátrať. Nemali ste viac šťastia? Určite chodník odporúčam, príjemný doplnok k tatranským túram. Vraj sú to najnižšie položené tatranské plesá. K tomu parkovaniu - nie je tam moc miesta, takže odporúčam vyraziť zo Štrbského plesa po zelenej. Nie je to vôbec ďaleko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma