Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lavanttaler Alpen - Koralpe a Saualpe

Diskusná téma K článku: Lavanttaler Alpen - Koralpe a Saualpe

Keď chodievam Rakúskom po diaľnici A2 na juh, na hranici medzi Štajerskom a Korutánskom obdivujem vysokú horu. Volá sa Koralpe a patrí do pohoria Lavanttaler Alpen. Začiatkom júna bolo v Hochschwabe veľa snehu, preto som sa o týždeň vybral práve sem. Na oblých kopcoch ležiacich o voľačo južnejšie snáď už sneh nebude. Jeden deň strávim v Koralpe a druhý prejdem o voľačo nižšie Saualpe.

Martin knor

Tomas, praave som sa vratil z Dolomitov, takze som opat siel po A2-ke. Vrchol Koralpe vsak bol v oblakoch.

Dodo, ja som si ozaj myslel, ze je to hvezdaren. Na radar mi to pri fotkach opravili v redakcii - tipujem ze Tomas. Volakedy som na Koralpe chcel ist na snezniciach, ale na otocku je to velmi daleko. Ak to mas blizko, na snezniciach to musi byt v zime fantasticky kopec. V studenom cistom vzduchu nebude problem vidiet stade vsetky Tebou spominane pohoria.

DodoKop

Pardon, reagoval som prirýchlo už pri čítaní článku a až dodatočne som si pozrel galériu, v ktorej máš mnou spomenuté gule správne popísané ako radar, takže tú hvezdáreň si asi myslel na tom druhom - susednom vrchole spomínaný vysielač :) či? :) Ale inak v dobrom závidím, že si ma predbehol, potúlal sa tam a dokonca z inej strany :) Tá je ale na výstup iste pohodlnejšia, pozvoľnejšia, nie ako ja že som šiel v tom teple dušu vypustiť v tom strmom úbočí :) bergfex.at/…/7891,weinebene--…

DodoKop

Zdravím ťa, čítajúc tvoj článok pri okne, z ktorého mám uápadný výhľad na tebou tu spomínanú Koralpe, by som ťa chcel kúsok opraviť. To na vrchole Grosse Speikkogel, tie dve gule, to nie je hvezdáreň, ale vojenský radar, síce som kvôli od Slovinska prichádzajúcej búrke pri ňom nebol (len po v 1966m nachádzajúcu sa chatu) ale viem s určitosťou že to nie je hvezdáreň :) Na susednom o 70m nižšom vrchole je zas vysielač. Škoda že si nemal až tak dobré výhľady, ináč odtial vidíš nádherne smer Triglav, Karavanky, alebo v diaľke v srdci Rakúska nachadzajúce sa štíty (Taur?)

Tomas.denes

krasne, som velky fanusik Talianska a tak som chtiac-nechtiac aj fanusik rakuskej A2. Tiez casto ten kopec medzi Grazom a Wolfsbergom obdivujem, tak aspon konecne viem co je zac. Dik.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov