Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vyšné Kôprovské sedlo (2 180 m)

Diskusná téma K fotke: Vyšné Kôprovské sedlo (2 180 m)

Cez Vyšné Kôprovské sedlo je možný prechod do Kôprovej a Mengusovskej doliny (modrá t.z.) Zo sedla pokračuje chodník (červená t.z.) na výhľadový vrchol Kôprovský štít (nutný návrat). Na fotke - v pozadí týči sa tá najkrajšia - Vysoká (2 547 m).

Rbr69

Romozo: hohooo, aby sme nestrhli aj tych z Rysov :)

Romozo

Psyloo, žiaden strach, väčší dav ich aj tak strhne na Rysy:-)

Rbr69

Psyloo: ... neskoro, z povazia uz vyrazilo 7 autobusov :)

Psyloo

Romozo, radsiej budme ticho a viac uz nepisme lebo hned nam tie davy ludi budu sa chystat aj na Koprovsky ked si precitaju ako tam je pekne;-)

Romozo

Psyloo: Výhľad je určite porovnateľný, ale predovšetkým tá trasa od Poradského plesa až na vrchol je, podľa mňa, atraktívnejšia. Naviac, vrchol Rysov začína byť po tom množstve turistov dosť rozbitý. Ale s tým už nič nenarobíme...

Psyloo

-> Romzo mas pravdu, este po Hincove plesa stretnes zopar turistov, potom uz klud a pokoj;-)
Ked tam nie je ziadna chata, tak zase ten Koprovsky ludi ani velmi nelaka;-) a tak je to dobre. Vyhlad z Koprovskeho nie je vobec horsi nez ten z Rysov.

Romozo

psyloo - od Mengusovskej je to paráda. Hlavne, keď na rázcestí pod Žabími plesami väčšina davu odbočí doprava na Rysy.Potom sa už netreba vyhýbať toľkým ľuďom a predovšetkým sa už dá aj v kľude fotiť.

Psyloo

rbr69 - mas pravdu, velmi pekne to orezanie nedopadlo, az neskor som si vsimla ze mi do zaberu dostal sa kusok batoha.
Ano, nastup Koprovou je nekonecne nekonecny;-) ale aspon je tam ticho a nastastie ani vela ludi tam nestretnes. Sice ja radsiej na Koprovsky vystupujem od Mengusovskej a Hincovych plies.

MatusM

Tiez som mal to potesenie minuly rok (ale nie Koprovou), krasne miesto.

Romozo

Toto je naozaj ´poctivá´túra. Ja som ju absolvoval zo Štrbského Plesa cez Tri studničky, Kôprovu dolinu a Mengusovskou dolinou späť na Štrbské Pleso. Už ten prechod Kôprovou dolinou do sedla (čiastočne po asfaltke) je nekonečný. K tomu ešte počasie, najprv jasno a dusno, potom v sedle búrka (preto som si Kôprovský štít odpustil) a neskôr opäť vyjasnenie. Ale aj tak to bola nádhera!

Rbr69

pekne, ale co bolo vpravo, ze to vyzera byt orezane? :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky