Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stanovanie pri Bratislave

Diskusná téma Stanovanie pri Bratislave

Ahojte, chcem zobrať malého synovca stanovať. Je dovolené stanovať v lesoch v okolí Bratislavy? Napríklad na Železnej studienke alebo pri Partizánskej lúke. Nikde som takúto informáciu nenašla. Ďakujem za rady.

Ondro_RK

Lubo,
no šleha, ako šleha, podľa toho kde sa to použije...

Osobne som odporúčanie, ako nižšie uvádzam: ,,Pre spoľahlivú a dlhodobejšiu ochranu sa odporúča obsah od 50% DEET" prebral od človeka, čo aj reálne bol v skutočnej džungli.
Opisoval to obrazne tak, že namiesto 50 kliešťov máš na sebe prisatých tak ,,iba" 7-mich.

V Česko - Slovenskom priestore sa dajú kúpiť aj takéto prípravky, v podstate za rovnakú cenu (prípadne len o niečo málo vyššiu cenu), ako sa predávajú bežné repelenty u nás - tak prečo nemať skôr aj niečo účinnejšie?

Ondro_RK

Ja doposiaľ používam prípravok od Travel Safe (obr. nižšie) a to najmä pred kliešťami, keďže nežijem v oblasti s väčším výskytom komárov.
Ale je celkom reálne, že tento rok to budem mať možnosť otestovať aj pred húfmi komárov, tak uvidím... :-)

PaliT

Keďže sme v téme "Repelent pri Bratislave", odporúčam maďarský krém Szuku. Nič lepšie som na sebe nemal, a keďže bývam často v džungli dunajských ramien, viem o čom hovorím.

Pekm

Dik za odkazy a skusenosti. Urcite zmenim doteraz pouzivany repelent :-) Som to doteraz nejako moc neskumal, bolo pisane proti komarom zobral som ale to ti je normalne veda :-)

Peter61

@ pekm
repelentím skôr proti kliešťom, ako proti komárom.
Roky používam Autan 100 ml rozprašovač ( kedysi Bayer, teraz J&J|.
im9.cz/…/a06a6b39c74f23e28e59…
Dakedy bola dokonca aj tyčinka 30 g, tá bola tiež fajn. To ešte dávali diethytoulamid, teraz je tam icaridin.
Čo bolo zaujímavé, keď sme si so švagrom porovnávali repelenty ( lebo jeho nefungoval), tak som zistil, že ten jeho má síce tiež deklarovaný diethytoulamid ( DEET), ale výrobca je nejaká česká firma.
Čo sa týka účinnosti, keď sa postriekam, nelezú na mňa.
Kurzistov pred pochodom na Bodoň spovedám: ak nemajú vlastný repelent, postriekam ich Autanom.
svts.sk/?s=bodoň
niečo zo ženského vydania SME:
zena.sme.sk/…/odbornicka-na-k…

Ondro_RK

Pri repelentoch je dôležitý percentuálny obsah účinnej látky ,,DEET", prípadne ,,Picaridin insect".
Pre spoľahlivú a dlhodobejšiu ochranu sa odporúča obsah od 50% DEET, prípadne 20% Picaridin insect.
Takto účinný repelent sa ale s najväčšou pravdepodobnosťou v bežných predajniach, ako sú drogérie a.p., ani v lekárňach nepredáva.
Kto chce účinný repelent - mal by sa skôr poobzerať po výrobcoch, ktorí sa špecializujú na výrobu prípravkov pred dotieryvým hmyzom (napr.: SAWYER, PYRAMID, Travel Safe, Ben's).

Pekm

Peter61: Mas nejaky dobry tip? Ja som mal len Astrid a teda vobec nezaberal :-)

Pekm

Ahoj, nie som odbornik a myslim, ze niekto tu v minulosti pisal, ze najblizsie je povolene stanovat az na Cermaku. Osobne som uz videl ludi stanovat kusok za Bielym krizom, na Cervenom krizi, pri Dracom hradku atd. Netusim ci to povolene bolo alebo nie ale asi niekoho chytila noc tak sa zlozil.
Inak musi ist o stanovanie? Na Cervenom krizi teraz je pod strechou celkom pekny dreveny priestor kde sa da v pohode prespat. Staci mat svoj spacak a karimatku a ani nemusite brat stan. Co sa tyka komarov teraz je to asi peklo vsade v Malych Karpatoch tak treba ist neskor alebo si zobrat repelent (aj ked ten napr. u mna vobec nefunguje :-D )

Tomasz

Vodna nadrz Bukova - Lazo plazo (1 h od Bratislavy)

Rc1

it kedy tam nie su komare? ja som ich tam zazil ako v lete tak pred letom ale aj na jesen. a teda hodneeeeee

IT

V case mimo kalamitneho vyskytu komarov sa v okoli Bratislavy s detmi dobre stanuje v AT v NP Donauauen, Stopfenreuth, max. dve noci.

Vseobecne info tu: donauauen.at/…/auterasse

Aktualne od 11.6. do 31.10 plati zakaz kladenia ohna,

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma