Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Tatranské sedlá a Východná Vysoká

Diskusná téma Tatranské sedlá a Východná Vysoká

Ahojte. Pridáte sa niekto na dvojdňový prechod cez tatranské sedlá spojený s výstupom na Východnú Vysokú? Bolo by to 3. a 4. alebo 4. a 5. júla. Definitívne sa chcem rozhodnúť v pondelok 1. júla ráno na základe predpovede počasia, kedy tiež chcem rezervovať ubytko na Zbojníčke. Odchod z Tatranskej Javoriny by bol o 7:52.

  1. deň: https://mapy.hiking.sk/?hpid=1uSyB
  2. deň: https://mapy.hiking.sk/?hpid=eEBmE
Liptak

Na základe ubytka, ktoré mi na Zbojníčke rezervovali, pôjdem to 3. a 4. (Keďže som im v svojej žiadosti o rezerváciu písal najskôr 4/5 a až ako druhú možnosť 3/4, usudzujem z toho, že 4/5 už majú plnku.)

Teším sa na mail Ondro. Z 5 túr by mi mohlo vydať, pridať sa aspoň na jednu. :-)

Mahe

Ak by si sa nakoniec rozhodol pre 1-dňový výlet, tak dávam námet na trasu, ktorú som kedysi dávno dávno (25-30 r.?) absolvoval v pohode za jeden deň.
Z Hrebienka klasicky na Terynku, potom hore na Priečne sedlo a dole na Zbojníčku. Po jedle zase hore na Prielom a z neho severným traverzom na Poľský hrebeň a potom už len dolu - na Sliezky a nakoniec späť do Smokovca. A ak ma pamäť neklame, tak som stihol aspoň jednu vrcholovku - V.Vysoká z Poľského a lebo Široká v. z Priečneho...

Ondro_RK

Zdravím Ťa Palo,

ja by som sa aj pridal, ale:

1./ ako Peťo nižšie píše v Čechách majú budúci týždeň sviatok, teda voľný predĺžený víkend - a aj z toho dôvodu sa už dohadujem s parťákom, ktorý pracuje v Česku na inej túre.

2./ taktiež mám v pláne prejsť ,,Tatranské sedlá", ale v predĺženej a trošku náročnejšej verzii = ... + Široké sedlo + Baranie sedlo + Malý Ľadový štít + Kupola a skôr to vidím niekedy na jeseň.

V dohľadnej dobe Ti na mail napíšem, čo by som chcel prejsť - okrem iného cca 5 trošku náročnejších túr (pre Teba brnkačka) a či by si sa teda nepridal na niektorú túru...

P.S.: rebro mám už takmer úplne v poriadku :-)

Liptak

Správna poznámka. :-) Už som písal na Zbojníčku, tak uvidím, čo z toho ubytka nakoniec bude a či nakoniec nepôjdem len jednodňový variant.

Peter61

hm, pekný plán, iba s tým ubytovaním v krátkom SK+CZ týždni je to tak trocha príliš optimistické (na cyrilometodějskou pouť asi moc lidí ľudí nepůjde)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum