Komentár
Basso k článku: Výstup na Triglav z doliny Krma s nocľahom na chate Planika ďakujem za cenné tipy :-) predovšetkým tá Hanzova pot vyzerá úžase
+ 9 ďalších príspevkovBasso k článku: Výstup na Triglav z doliny Krma s nocľahom na chate Planika ďakujem za cenné tipy :-) predovšetkým tá Hanzova pot vyzerá úžase
+ 9 ďalších príspevkovMatobee k článku: Zleteli orly z Tatry, terény, ako sa patrí Marián skvelé, poučné a napínavé čítanie o určite parádnych lokalitách, ktoré nenavštívi takmer nik. Aj keď plechovka od poľského piva určite poriadne prekvapil …
+ 3 ďalšie príspevkyK článku: Ľahká túra na lyžiach v Höllengebirge na Alberfeldkogel a Helmeskogel
nová témaPeter61 k článku: Medvede už nespia Soňa , si fakt riadne zvedavá ! -)))) dennikn.sk/…/?cst=359afb8c4d2…
+ 425 ďalších príspevkovHanicka k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (1): z Duklianskeho do Úhornianskeho sedla Áno, máš pravdu, chybne som to uviedla. Plán bol z Hervartova do Terne, a ďalší deň potom Janov ihrisko… ten je samozrejme až za Veľkým Šarišom.
+ 1 ďalší príspevokTono k článku: Altánok na Šanci (pod borovicou) No paráda. Inak kúsok od rozhľadne, neďaleko TIM Nad Švabľovkou sa nachádzajú celkom slušne zachovalé opevnenie vojenského tábora z 15. storočia. zbgis.skgeodes …
nová témaMatobee: Staré a raritné smerovky Úlovky z posledných mesiacov. Pri samote Zabry nad Trúbiacim kameňom. V dolinke Krupinice za Medovarcami 3.Levočské vrchy. Nad dedinou Tichý Potok
+ 307 ďalších príspevkovPavel Forgáč k článku: Hradná chatka Tematín Ako sa tu nižšie píše nová útulňa je v objekte kde bola stará. Len je v podkroví a vstup je trochu ukrytý za hradbou. Ide sa do nej po rebríku. Kapacita tak 3 o …
+ 18 ďalších príspevkovPavel Forgáč k článku: Zemľanka nad Hrádockou dolinou Zemľanka je už dosť rozpadnuta. Na noc určite nevhodné. Ale dalo by sa ešte ukryť aspoň pred dažďom. Išiel som okolo 9.3.2024.
+ 1 ďalší príspevokPavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …
+ 33 ďalších príspevkovPavel Forgáč k článku: Veľkofatranská Tlstá a Ostrá v zime – okruh z Blatnice Tento okruh mám tiež rád. V zime som tam ešte nebol. Raz som tadiaľ šiel v skorú jar a na Tlstej aj Ostrej už boli len fľaky snehu. No na Bagľovom kopci som sa …
+ 5 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Ako kakáte v lese? cezhory.sk/co-je-najvacsou-ha…
+ 41 ďalších príspevkovK článku: Bývalá Veľká Poľana
nová témaPeter Šufliarsky k článku: Richard Gasperotti: Cieľom v Guatemale bolo vyliezť a zjazdiť tri aktívne sopky za tri dni Zaujímavý projekt a poriadny výkon. Je fajn mať na expedícii dobrého fotografa - veľmi pekné fotky
+ 1 ďalší príspevokK článku: Hlaváčiky a poniklece pri Hlohovci, rozhľadne okolo Žiliny a kysucké horské samoty
nová témaTomas Vohlarik k článku: Rozprávková zima na Bielom kríži pekna prechadzka, chybaju tie casy, ked aj v nizsich polohach napadlo vela snehu a my sme zimne na zimne prechadzky mohli chodit za kazdou dedinou. ja som podob …
+ 1 ďalší príspevokPavol.horvath k článku: O útulniach a ich obnove s Paľom Timkom Zaujimave...
+ 180 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Útulňa Chotárna pod Mindžovou foto
+ 37 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Útulňa Drina na Čergove Na Drine vsetko v poriadku
+ 98 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Útulňa Cabanka pri Kordíckom sedle este fotky
+ 93 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Vyskúšali sme jedlo na cesty Adventure Menu
Diskusná téma K článku: Vyskúšali sme jedlo na cesty Adventure Menu
Možností stravovania na horách je mnoho. Niekto zámerne vyberá túry tak, aby ich súčasťou boli horské chaty a tam sa aj prestravujú. Kto však uprednostňuje menej frekventované trasy, musí si so sebou vziať jedlo. Niekomu stačí chlieb a k tomu niečo na studeno, druhým extrémom je nosenie surovín a varenie v ešuse. Lenivší sa však môžu chutne najesť, hoci sa im variť nechce, no vifonka nespĺňa ich kritériá. Doposiaľ sme z tejto kategórie vyskúšali lyofilizovanú stravu viacerých výrobcov – teda dehydrovanú vymrazovaním. Tentoraz sa nám však dostal do rúk produkt, ktorý je hotový, netreba doň liať horúcu vodu, stačí ohriať a jesť. Vyrábajú ho v Čechách a volá sa AdventureMenu.
Znova som to bol odtestovat. Chutovo je HOVĚZÍ GULÁŠ S BRAMBOREM velmi dobry.
Tak isto som pouzil 2x 20g sacky na ohrev a jedlo bolo dostatocne teple.
este vyskusat jeden 50g ohrevny sacok na jedno jedlo a napisem tu ako to dopadlo.
Tak isto som zabudol dopisat ze vrecko sa neotrhlo rovno ked so ho chcel otvorit. Ten trhaci mechanizmus asi nie je poriadne spraveny.
To ci Ti to jedlo zmrzne ked ho poriadne nezabalis do pece starej mamy som neskusal. Vtedy by zohrievanie bolo asi neuzine.
Ak máš nejakú bundu a sáčok sa doň dobre zabalí (my tomu hovoríme "pec starej mamy"), tak to funguje omnoho lepšie.
Ja som to zohrieval pri cca 0 az 1 stpen celzia, bolo to vonku.
Ked da clovek sacok ohrievaci na spodok zohreje len spodok. Este to skusim ohriat 2x, uvidime.
Muraddin,
furt bulo ceple, abo aspoň kusek ľetne ? I v žime ?
Taktiez to pouzivam, a aj ked nie som nejaky expedicny turista, na niekolkych vyletoch som to skusil. Je to skutocne vynkajuce, prekvapilo ma to, cakal som nieco uplne ine. Z ranajkovych je vyborny ryzovy nakyp, zemlovka je trosku posuchsia.
S tym ohrevom mam taku skusenost, ze tu samoohrevnu kapsulu dam uplne dole pod jedlo, tak ze to zohnem akoby napoli a polozim na nu jedlo a tak zalejem. Mam istotu ze je cely cas ponorena vo vode a od kedy to robim takto sa mi nestalo, aby bolo jedlo zimne.
Aj ja som malo moznost vyskusat adventure menu:
1; mal som Kuracie na divoko s ryžou a chutovo to bolo vynikakuje. Aj balenie bolo dostatocne velke.
2; ta hmonost tam je znacna, je to citit
3; zohrieval som to a treba zo sackom triast inac sa to nezohreje.
4; najhorsie bolo to ze vrch bol studeny a vlazny a len spodok bol teply/horuci. Samozrejme ked clovek nemoze miesat pocas ohrevu
Este chcem ist vyskusat a ohriat to dva krat kedze myslienka bola to pouzit v nudzi ked clovek nema moznost pouzit plyn a ohrievat si, zalievat veceru.