Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyskúšali sme jedlo na cesty Adventure Menu

Diskusná téma K článku: Vyskúšali sme jedlo na cesty Adventure Menu

Možností stravovania na horách je mnoho. Niekto zámerne vyberá túry tak, aby ich súčasťou boli horské chaty a tam sa aj prestravujú. Kto však uprednostňuje menej frekventované trasy, musí si so sebou vziať jedlo. Niekomu stačí chlieb a k tomu niečo na studeno, druhým extrémom je nosenie surovín a varenie v ešuse. Lenivší sa však môžu chutne najesť, hoci sa im variť nechce, no vifonka nespĺňa ich kritériá. Doposiaľ sme z tejto kategórie vyskúšali lyofilizovanú stravu viacerých výrobcov – teda dehydrovanú vymrazovaním. Tentoraz sa nám však dostal do rúk produkt, ktorý je hotový, netreba doň liať horúcu vodu, stačí ohriať a jesť. Vyrábajú ho v Čechách a volá sa AdventureMenu.

Anonymized_25093

Znova som to bol odtestovat. Chutovo je HOVĚZÍ GULÁŠ S BRAMBOREM velmi dobry.

Tak isto som pouzil 2x 20g sacky na ohrev a jedlo bolo dostatocne teple.

este vyskusat jeden 50g ohrevny sacok na jedno jedlo a napisem tu ako to dopadlo.

Anonymized_25093

Tak isto som zabudol dopisat ze vrecko sa neotrhlo rovno ked so ho chcel otvorit. Ten trhaci mechanizmus asi nie je poriadne spraveny.

Anonymized_25093

To ci Ti to jedlo zmrzne ked ho poriadne nezabalis do pece starej mamy som neskusal. Vtedy by zohrievanie bolo asi neuzine.

PaliT

Ak máš nejakú bundu a sáčok sa doň dobre zabalí (my tomu hovoríme "pec starej mamy"), tak to funguje omnoho lepšie.

Anonymized_25093

Ja som to zohrieval pri cca 0 az 1 stpen celzia, bolo to vonku.

Ked da clovek sacok ohrievaci na spodok zohreje len spodok. Este to skusim ohriat 2x, uvidime.

Peter61

Muraddin,
furt bulo ceple, abo aspoň kusek ľetne ? I v žime ?

Muraddin

Taktiez to pouzivam, a aj ked nie som nejaky expedicny turista, na niekolkych vyletoch som to skusil. Je to skutocne vynkajuce, prekvapilo ma to, cakal som nieco uplne ine. Z ranajkovych je vyborny ryzovy nakyp, zemlovka je trosku posuchsia.

S tym ohrevom mam taku skusenost, ze tu samoohrevnu kapsulu dam uplne dole pod jedlo, tak ze to zohnem akoby napoli a polozim na nu jedlo a tak zalejem. Mam istotu ze je cely cas ponorena vo vode a od kedy to robim takto sa mi nestalo, aby bolo jedlo zimne.

Anonymized_25093

Aj ja som malo moznost vyskusat adventure menu:

1; mal som Kuracie na divoko s ryžou a chutovo to bolo vynikakuje. Aj balenie bolo dostatocne velke.

2; ta hmonost tam je znacna, je to citit

3; zohrieval som to a treba zo sackom triast inac sa to nezohreje.

4; najhorsie bolo to ze vrch bol studeny a vlazny a len spodok bol teply/horuci. Samozrejme ked clovek nemoze miesat pocas ohrevu

Este chcem ist vyskusat a ohriat to dva krat kedze myslienka bola to pouzit v nudzi ked clovek nema moznost pouzit plyn a ohrievat si, zalievat veceru.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma